Čadež: PKS će pomoći u rešavanju problema migranata

Privredna komora Srbije aktivno će učestvovati u realizaciji zajedničkih inicijativa evropskih privrednih komora za ublažavanje posledica migrantske krize i ekonomske integracije izbeglica, rekao je u Briselu predsednik PKS Marko Čadež.

Čadež će u Briselu učestvovati na sastanku evropskih privrednih komora (Eurochambers) o ulozi poslovnih asocijacija u rešavanju aktuelnih problema migracija.

"Iako je tranzitna zemlja za izbeglice sa Bliskog istoka, Srbija se suočava sa određenim izazovima ekonomske integracije migranata i povratnika i, u saradnji sa evropskim komorama, preduzeće aktivnosti čiji je cilj podrška za njihovo uključivanje u evropsko i lokalno tržište rada", rekao je predsednik PKS.

Na sastanku u Briselu biće reči o koordinisanom nastupu privrednih komora u Evropi, u okviru nove konsultativne platforme Evropske komisije koja će razmatrati probleme tržišta rada u Evropi i migracije.

Očekuje se da će biti usvojena zajednička inicijativa evropskih privrednih komora "Evropski program za integraciju izbeglica", koja bi trebalo da ponudi deo rešenja za migrantsku krizu u Evropi.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво