Počela izgradnja mosta kod Ostružnice

Izgradnja mosta preko Save kod Ostružnice, od petlje "Dobanovci" do petlje "Orlovača", dužine 1.964 metra, počela je danas, a radovi bi trebalo da budu zavšeni za 26 meseci. Izgradnja mosta važna za Srbiju, jer je bolja infrastruktura uslov za dolazak novih investitora, poručio je Vučić.

Most se gradi u okviru projekta izgradnje obilaznice oko Beograda, a vrednost projekta je 3,57 milijardi dinara.

Glavni izvođač radova je austrijski konzorcijum sa "Štrabagom" na čelu.

Obeležavanju početka gradnje mosta prisustvovali su premijer Aleksandar Vučić i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Vučić je rekao da je izgradnja mosta važna za Srbiju jer je bolja infrastruktura uslov za dolazak novih investitora.

Premijer je istakao da je za dve godine u Srbiji otvoreno 300 manjih i velikih mostova i da su ubrzani radovi na dovršetku Koridora 10.

Najavio je da će 1. februara biti probijen tunel "Savinac" na auto-putu za Čačak i da će se od marta 2017. od Beograda do Čačka stizati auto-putem za nešto više od jednog sata.

"Nisu to samo kilometri puta, to je posao za naše građevinske radnike, ali i investitori žele da budu blizu auto-puta. Nama svaki novi kilometar znači stotine novih radnih mesta", rekao je Vučić.

Nezaposlenost u Srbiji je, kako je rekao, smanjena na 17,6 odsto, istakavši da to nije dovoljno.

"Jedna Francuska uvodi vanredne ekonomske mere, Medvedev najavljuje dodatno smanjenje plata i rashoda, svim zemljama se to dešava. Kada smo mi preduzimali teške mere, svi su nam se smejali, ali neće biti novih teških mera, već nekih nepopularnih. Imaćemo poboljšanje životnog standarda građana", poručio je Vučić.

Naša borba za bolji život građana Srbije tek počinje i uveren sam da ljudi vide šta je siguran put, šta je stabilnost, šta nisu prazna i besmislena obećanja, dodao je premijer.

Kako je napomenuo, samo težak, ozbiljan i odgovoran rad može da donese rezultate. Danas je Srbija zamlja na sigurnom putu, ocenio je Vučić.

Na pitanje da li će smanjenje ekonomskog rasta u svetu, koje prognozira MMF, uticati na Srbiju, Vučić je rekao da je to moguće, ali da se Srbija dobro pripremila za negativne uticaje spolja.

"Ne možemo da se izmaknemo, ali na vreme smo preduzeli važne mere", rekao je Vučić.

Ministarka Zorana Mihajlović istakla je da će u izradnji mosta učestvovati deset domaćih kompanija, sa 200 radnika, dodavši da, kako radovi budu napredovali, biće ih 350.

"Naš zadatak je da spajamo Srbiju putevima i da Srbiju načinimo tranzitnim koridorom u ovom regionu", dodala je Mihajlovićeva.

Andreas Bejkos iz Evropske investicione banke rekao je da se važnost tog posla ogleda kako u završetku radova na tom delu auto-puta, koji čini sastavni deo Koridora 10, tako i znatnom rasterećenju saobraćaja na toj deonici i povećanju opšte bezbednosti.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво