Читај ми!

Zimski aranžmani, razonoda i prihod

Razdvajanje novogodišnjih praznika i zimskog školskog raspusta produžiće turističku sezonu u zemlji i povećati prihod, veruju domaći turistički poslenici. Sneg na planinama danima pada, pa od nedelje ponovo počinje skijanje na Zlatiboru.

Na Kopaoniku se pušta u rad i žičara Krčmar tako da će skijašima i borderima biti na usluzi 14 žičara i 17 staza na kojima ima do 30 centimetara utabanog snega. Veliki broj gostiju tokom februara, u vreme zimskog raspusta, očekuje se i u banjama Srbije.

Zbog obilja snega tokom prošle zime, domaća skijališta su ostvarila rekordne rezultate, jer su imali za trećinu više gostiju. Ni najveći optimisti nisu se nadali da ova sezona može da bude još uspešnija, ali, ako se po jutru dan poznaje, već sada u domaćim skijalištima ima za deset odsto više gostiju.

"Po našim saznanjima svi smeštajni kapaciteti su već rasprodati, traži se krevet više i već sada na Kopaoniku imamo oko 3.500 skijaša na stazama", kaže Dejan Ljevnaić, direktor "Skijališta Srbije".

Više cena aranžmana koje su ranije bile u januaru sada su se preselile u februar. Taj mesec je inače najskuplji u svim evropskim skijalištima, pa su domaće planine ipak konkurentnije.

Pored domaćih skijališta, naši turisti zbog pristupačnih cena već godinama rado biraju i skijališta u Bugarskoj.

"Nešto veće interesovanje ove godine je i za Republiku Srpsku, za Jahorinu što nas veoma raduje. Za februar se najavljuju dobri klimatski uslovi na toj planini što će skijašima omogućiti pravo uživanje na snegu", rekao je Aleksandar Seničić, direktor JUTE.

Domaće banje su naš veliki, ali i dalje nedovoljno iskorišćen potencijal.

"Mi zaista imamo velika očekivanja kada su banje u pitanju, s obzirom na to da su one pored ski-centara veoma zastupljene u našoj zimskoj kampanji. Očekujemo da se ovo produženje raspusta odrazi i na promet u banjama. Precizne podatke ćemo imati krajem marta, ali zaista verujemo da ćemo imati izuzetne rezultate", kaže Marija Labović, direktorka Turističke organizacije Srbije.

U nacionalnoj turističkoj organizaciji kažu da je februar proglašen mesecom turizma, kada će promotivne aktivnosti biti veoma snažne, a sve će kulminirati 18. februara, kada počinje Beogradski sajam turizma koji je već godinama apsolutni lider u ovom delu Evrope.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво