Antić: Nema potrebe za uvozom struje

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić kaže da je proizvodnja električne energije u "Elektroprivredi Srbije" apsolutno stabilna i da nema potrebe za uvozom struje.

Prilikom obilaska Termoelektrane "Nikola Tesla" u Obrenovcu, Aleksandar Antić je istakao da se više od 80 odsto potrebne električne energije u Srbiji proizvodi u termosektoru, a najznačajniji deo u Termoelektrani "Nikola Tesla".

"U termosektoru ostvarili smo proizvodnju veću od 92 miliona kilovat-sati električne energije, što je istorijski maksimum", rekao je Antić i ocenio da su za to najzaslužniji zaposleni u "Elektroprivredi Srbije".

Ministar je dodao da očekuje da će se hidrologija popraviti kako bi se povećala proizvodnja struje u hidrosektoru, jer nije dobro za čitav energetski sistem da termosektor tako dugo ima ekstremno visoku proizvodnju.

Dodao je i da je podignut stepen spremnosti i pripravnosti u okviru čitavog EPS-a, posebno u distributivnom sistemu gde je stepen podignut na maksimum.

Izvršni direktor za proizvodnju energije u EPS-u Dragan Jovanović rekao je da je to preduzeće na bazi uputstava i sugestija iz Ministarstva energetike uvelo niz dodatnih mera kako ne bi došlo do poremećaja i dodao da su u termosektoru sva postrojenja u pogonu i rade na punom opterećenju i ispunjavaju sve zadatke.

"Termoproizvodnja u kontinuitetu radi maksimalno. Postoje nedostaci koji su tolerantni i ne očekujemo poremećaj u termosektoru", rekao je Jovanović.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво