Radovi na "Beogradu na vodi" teku punom parom

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je radove na projektu "Beograd na vodi" i ocenivši da radovi teku "punom parom" rekao da od danas počinju aktivni radovi na postavljanju više od 400 šipova koji treba da nose dve stambene kule.

Podsetivši da je kamen temeljac za dve stambene kule, prvih objekata koji će biti izgrađeni u okviru "Beograd na vodi", postavljen 27. septembra, on je rekao da su danas, skoro deset dana pre roka završeni svi iskopi.

"Završene su i analize i ispitivanja u vezi sa zaostalim bombama iz Prvog i Drugog svetskog rata i, što je dobro, nijedna bomba nije pronađena", pojasnio je Mali novinarima nakon obilaska radova.

On se, kako je rekao, nada da će se u naredna dva meseca početi sa iskopavanjima za "W" hotel i za kulu Beograd.

"S obzirom na dinamiku radova očekujem da ćemo u martu, aprilu naredne godine imati sve ove zgrade iznad zemlje", rekao je Mali.

Do sada je u okviru prve faze, od ukupnih 246, srušen 241 objekat, obajsnio je on dodavši da se preostalih pet nalazi u drugom delu placa tako da "nisu hitni i bitni".

"Ukupno 97 porodica je premešteno u nove stanove i ono što je važno je da smo već krenuli sa raseljavanjem iz druge faze", istakao je Mali.

Napomenuvši da druga faza neće početi još godinu i po do dve, on je naglasio da su iz te faze već raseljene 74 porodice i srušeno 47 objekata.

"Već razmišljamo o tome da je prva faza na neki način završena, tu radovi teku po planu, a aktivno se bavimo i drugom fazom", rekao je gradonačelnik.

Kako je ocenio, projekat "Beograd na vodi" je veoma važan i šalje "jak signal da smo ozbiljni i da možemo da ispunimo obaveze prema investitoru".

Predstavnik kompanije "Novkol", koja je generalni izvođač fundiranja za dve kule, Miloš Hranisavljević je ponovio da su završena probna ispitivanja.

"Ispitivanje je proteklo u najboljem redu, dokazane su pretpostavke u računskoj nosivosti šipova i bareta tako da mi faktički danas krećemo sa izradom šipova i bareta u punom tempu", pojasnio je Hranisavljević i precizirao da će ukupno biti postavljeno 456 šipova i 112 bareta.

Predviđeno je da nadzemni radovi počnu prvog marta, a Hranisavić je rekao da postoji šansa da počnu i pre tog roka.

broj komentara 3 pošalji komentar
(petak, 27. nov 2015, 21:07) - anonymous [neregistrovani]

"W hotel " da bude malo nizi i lepsi

" W " hotel da bude nizi do 5 spratova, da nebi zaklonili pogled na stari deo Beograd.

Nije jasno zasto se prave veci objekti (preko 5 spratova ) na strani blize starom mostu i Karadjordjevoj ulici? , umesto da se prave veci objekti pored nove Kule i blize mostu Gazela jer tamo ne zaklanjaju nikoga i nista!

I oko nove Kule treba da se prave atraktivne zgrade, a malo dalje od kule treba da se prave manje poslovne zgrade, lepo dizajnirane sa ukusom i duhom Beograda i Srbije.

(četvrtak, 26. nov 2015, 15:42) - Dragan Stanković - Stane [neregistrovani]

Svaka čast

Za brzinu izvođenja radova - svaka čast za izvođače. Ovaj tempo uliva poverenje. Jedanput nedeljno obilazim gradilište i terene koji su rasčišćeni i vredi videti. Još nisam video maketu "Beograda na vodi" i nju ću da obiđem kasnije, kada radovi budu u odmakloj fazi. Kako kaže Kasijus Klej - Mohamed Ali: "Ne postoji nemoguće, samo treba hteti!"
Uvek će postojati pitanja od "stručnjaka" u Parlamentu koji sve znaju, i zato nisu dobronamerni. Ta pitanja će sve brže da padaju u zaborav, kao i njihovi autori.
Predlažem Vladi da kad se vreme prolepša, na proleće, pitanja u vezi Beograda na vodi kao i odgovori postavljaju na gradilištu sa ilustracijama.

(četvrtak, 26. nov 2015, 13:57) - anonymous [neregistrovani]

Bravo

Puna podrska, samo napred.