Читај ми!

Rast operativnih prihoda "Er Srbije"

Avio-kompanija "Er Srbija" imala je u prvoj polovini 2015. operativne prihode od 95,5 miliona evra, što je za 29 odsto više nego u istom periodu prošle godine.

"Er Srbija" navodi u saopštenju da je ukupan broj prevezenih putnika od januara do juna 2015. povećan za 19 odsto i iznosio je 1,12 miliona, prenosi Beta.

U prvoj polovini 2015. godine, "Er Srbija" je uvećala broj zaposlenih za 269 novih profesionalaca, ističe se u saopštenju.

Generalni direktor "Er Srbije" Dane Kondić rekao je da su rezultati u prvoj polovini 2015. veoma dobri čak i kada se porede sa ohrabrujućim rezultatima iz prvih šest meseci 2014, prve kalendarske godine poslovanja "Er Srbije".

"Približavajući se drugoj godišnjici 'Er Srbije' koja će uslediti krajem ove godine, nastavljamo da se fokusiramo na unapređenje naše ponude i na razvoj naših zaposlenih", rekao je Kondić.

Kapacitet za prevoz putnika "Er Srbije" iskazan kao proizvod raspoloživog broja sedišta i ukupno pređenih kilometara u prvoj polovini 2015. uvećan je za 10 procenata i iznosi 1,74 milijardi, saopštila je kompanija.

Pored toga što je zabeležen značajan rast kapaciteta, dodaje se, letovi "Er Srbije" u prvoj polovini 2015. godine u 84,24 odsto slučajeva polazili su na vreme sa Aerodroma "Nikola Tesla" u Beogradu, što je povećanje od 13,34 odsto u poređenju sa učinkom u istom periodu 2014. godine.

U saopštenju se navodi i da je "Er Srbija kargo" u prvoj polovini 2015. prevezla ukupno 1.763 tone tereta, što predstavlja rast od 42 procenta u odnosu na prvu polovinu 2014. godine. Prihod od prevoza tereta je uvećan za 28 odsto, što ovu uslugu čini značajnim faktorom rasta za "Er Srbiju".

Pripremajući se za letnju sezonu, "Er Srbija" je svojoj floti pridružila još jedan avion ATR 72-500, što je šesti avion ATR u floti "Er Srbije".

Dodaje se da će taj avion leteti u punoj konfiguraciji od ukupno 70 sedišta u ekonomskoj klasi, a sa tim avionom, flotu "Er Srbije" čini ukupno 20 letelica - osam aviona "erbas A319", dva "erbas A320", tri ATR 72-200 i tri ATR 72-500, i četiri "boinga B737" koji lete pod oznakama čarter brendom "Er Srbije", "Aviolet".

"Er Srbija" je počela da radi kao nacionalni avio-prevoznik Srbije 26. oktobra 2013. Leti do više od 40 destinacija u Evropi, Mediteranu i Bliskom istoku, a vlasnici kompanije su država Srbija sa 51 odsto udela, i "Etihad" sa 49 odsto.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво