Konfekcija Zvezda očekuje aukciju

Poslovodstvo konfekcije Zvezda iz Kruševca najavilo je da će u oktobru biti objavljen poziv za aukciju za prodaju tog društvenog preduzeća.

"Fabrika trenutno upošljava 225 radnika, sve tri godine nakon izlaska iz stečaja preduzeće posluje pozitivno, a svi pokazatelji govore da će tako biti i ove poslovne godine", izjavio je generalni direktor Konfekcije Zvezda Živan Nikolić.

Nikolić je dodao da je preduzeće Agenciji za privatizaciju prosledilo neophodnu dokumentaciju i da bi ona sada trebalo da verifikuje procenu vrednosti kapitala.

Preduzeću i zaposlenima je, prema njegovim rečima, važno da dobiju partnera koji se bavi tom delatnošću, odnosno koji bi nastavio sa proizvodnjom.

Odgovarajući na pitanje postoji li strepnja da bi neko Zvezdu mogao da kupi samo zbog atraktivne lokacije, Nikolić je kazao da preduzeće na to ne može da utiče, ali da se nada da se to neće dogoditi.

"Novi vlasnik bi trebalo da iskoristi preduslove koji postoje, odnosno ugovorenu uposlenost kapaciteta i mogućnost za sklapanje poslova koji bi mogli da uposle još 100 radnika", rekao je Nikolić.

Potsetio je da su sklopljeni poslovi kojima su kapaciteti u potpunosti uposleni do kraja ove i u prvom tromesečju 2009. godine.

Konfekcija Zvezda osim upravne i zgrade pogona koje se nalaze u centru grada, ima 11 lokala od kojih četiri u Kruševcu, a ostale u Kraljevu, Brusu, Aleksandrovcu, Ćupriji, Lučanima i Despotovcu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво