Читај ми!

Izdato 45 puta više građevinskih dozvola

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović kaže za RTS da je u proteklih mesec dana izdato 225 građevinskih dozvola, što je čak 45 puta više nego u istom periodu prošle godine. Nalazimo se na pravom putu koji vodi ka izdavanju elektronskih građevinskih dozvola, ističe Mihajlovićeva.

Zorana Mihajlović je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekla da je novi zakon ubrzao izdavanje građevinskih dozvola, koje doprinose tome da se u Srbiji otvara veliki broj gradilišta.

"Postoje opštine koje su to odmah mogle da rade i odmah da izdaju građevinske dozvole, a takve su bile Ruma, Šabac i Niš, ali postoje i one koje se nisu snašle", ukazuje ministarka Mihajlović.

Napominje da još nije vreme za kazne i da resorno ministarstvo na terenu ima ljude koji upućuju i savetuju lokalne samouprave kako da zakon primene na što bolji način.

Ministarka Mihajlović kaže da je zakon za nju prošlost, jer je donet, a da se njegovom efikasnom primenom otvara put ka izdavanju elektronskih građevinskih dozvola.

Sve ovo znači da ćemo u Srbiji imati mnogo kranova i otvaranje novih gradilišta, a to dodatno znači i zapošljavanje ljudi, ističe Mihajlovićeva.

Podvlači da lokalne samouprave moraju da vode računa o svakom dinaru, ali i da moraju da stvore ambijent koji će privući investitore.

Na pitanje kako je moguće da jedan direktor usporava odluku Vlade o spajanju preduzeća "Putevi Srbije" i "Koridori Srbije", ministarka Mihajlović podseća da je Vlada u avgustu donela odluku o pripajanju i, kako kaže, to nije ni prvi ni poslednji direktor koji pokušava da bude iznad države.

Dodaje kako je cilj da se ta dva preduzeća spoje, jer je to jedan od načina da se smanje troškovi i racionalizuje poslovanje.

Na podsećanje da je kritikovala i novog direktora "Železnica Srbije", Mihajlovićeva ponavlja da je cilj Vlade da se stvori ambijent u kome će se projekti uspešno sprovoditi, ali da uvek postoje otpori kada, kako kaže, stvari pokušaju da se ubrzaju.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво