EU zvanično obaveštena o obustavi "Južnog toka"

Evropska komisija dobila je zvaničnu potvrdu Moskve o obustavi gradnje gasovoda "Južni tok", saopštila je pres služba Evropske komisije.

Tokom telefonskog razgovora sa zamenikom evropskog komesara za energetiku, Marošom Šefčovičem, ruski ministar energetike Aleksandar Novak je potvrdio obustavu izgradnje "Južnog toka", navodi se u saopštenju Komisije, javlja ruska novinska agencija Tas.

Kako podseća ruska agencija, predsednik Rusije Vladimir Putin je 1. decembra objavio da njegova zemlja odustaje od tog projekta, a zvanični Brisel i članice EU otada čekaju zvanično saopštenje o kraju "Južnog toka" i ističu da do sada nisu primile nikakav pisani dokument koji potvrđuje tu činjenicu.

Šefčovič je u telefonskom razgovoru sa Novakom rekao da će Komisija intenzivirati svoju saradnju sa zemljama centralnoistočne i jugoistočne Evrope "na planu povezivanja evropskih tržišta i diverzifikacije isporuka gasa", preneo je Tanjug.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво