Rusi ne odustaju od gradnje gasovoda

Izjava zvaničnika Trgovinsko-industrijske komore Ruske Federacije u Beogradu da ratifikacija energetskog sporazuma ne znači da će gradnja gasovoda i početi jer ruske investicije u Srbiji sve više zavise od volje političara, pokrenula je sumnje da Rusi odustaju od posla. Informacije do kojih je došao RTS potvrđuju da energetski sporazum nije ugrožen i da su obe zemlje odlučne da ga realizuju.

Ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Konuzin potvrdio je za Radio-televiziju Srbije da je ruski stav o energetskom sporazumu sa Srbijom nepromenjen i da su dve zemlje već počele da rade na tom poslu.

U Gaspromu je potvrđeno za RTS da će delegacija te kompanije i predstavnici ruske vlade uskoro doći u Beograd.

U ministarstvu ekonomije kažu da je Srbija spremna za pregovore i da će učiniti sve da se postigne najbolji energetski aranžman za zemlju.

Inače, pored detalja oko kupoprodajnog ugovora za NIS, prvi posao koji sledi jeste formiranje zajedničke kompanije Gasproma i Srbijagasa za gradnju Gasovoda, što je bilo planirano da se uradi još 25. maja.

U Srbijagasu kažu da se vode razgovori oko tehničkih detalja.

U gasovod je uključeno više Balkanskih zemalja, a predstavnici ruske vlade su o pripremi izgradnje "Južnog toka" razgovarali u Sofiji i sa našim komšijama Bugarima, koji su takođe u tom poslu.

U Gaspromu ocenjuju da Rusija sa Južnim i Severnim tokom, koji gradi sa Nemcima, polako zaokružuje mrežu gasovoda prema Evropi.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи