Milion evra od Holanđana za brod

U brodogradilištu "Brodoremont" u Bačkom Monoštoru danas je porinut brod vrednosti milion evra, izgrađen za kupca u Holandiji.

Brod je nosivosti je 550 tona, dug je 90, širok 11,9 metara.

Kupac broda je "Kammar" iz Roterdama i to je treći brod izgrađen ove godine za tog kupca, rekao je novinarima direktor Mile Basarić.

"U novembru za istog kupca planiramo isporuku još jednog broda. To znači da smo godišnju proizvodnju sa 1.000 tona čelika povećali na skoro 2.200 tona", kazao je Basarić.

"Zahvaljujući većinskom vlasniku beogradskoj firmi "Terra Trade" u proizvodnju smo investirali 1,5 miliona evra. Za poslednjih dve godine udvostručili smo broj radnika i sada imamo 180 stalno zaposlenih", kazao je Basarić.

Basarić je rekao da i "Brodoremont" kao i ostale izvozne firme, gubi na sadašnjem kursu dinara: "Na svakom brodu gubimo 10 do 12 miliona dinara na razlici kursa evra".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи