Читај ми!

Izvoz poljoprivrede 2,799 milijardi dolara

U 2013. godini srpska poljoprivreda ostvarila je izvoz od 2,799 milijardi dolara, što je 3,5 odsto više nego 2012. Uvoz je u 2013. bio 1,562 milijarde dolara, što je 5,2 odsto više nego prethodne godine, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede.

Poljoprivreda Srbije je u 2013. godini ostvarila izvoz od 2,799 milijardi dolara, što je 3,5 odsto više nego 2012, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede Srbije.

Kako se navodi, uvoz je u 2013. bio 1,562 milijarde dolara, što je 5,2 odsto više nego prethodne godine.

"Ostvaren je suficit od 1,237 milijardi dolara, što je 1,5 odsto više od ostvarenog suficita u 2012. godini", naglašava se u saopštenju.

Ističe se da je, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, učešće poljoprivrede u ukupnom izvozu Srbije 19,2 odsto, a učešće uvoza poljoprivrede u ukupnom uvozu 7,6 odsto.

Najviše se izvoze povrće i voće, zatim žitarice i proizvodi na bazi žitarica, pića, šećer, proizvodi od šećera i med, dok je u uvozu najzastupljenije povrće i voće, a Srbija uvozi i kafu, čaj, kakao, začine, razne proizvode za ishranu, duvan i proizvode od duvana.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво