Читај ми!

Na pomolu nove ruske investicije

U naredne dve godine Rusija najavljuje milijardu i po evra novih investicija u NIS. Takođe, ruski partneri najavljuju i da će u naredne tri godine u poslove od privrede do obrazovanja, kulture i sporta u Srbiji investirati pet milijardi doplara.

Srbija je ove godine smanjila spoljnotrgovinski deficit sa Ruskom Federacijom za 29 procenata, a robnu razmenu povećala za 13 odsto. To je zaključak 12. Međudržavnog mešovitog komiteta za trgovinu i ekonomsku i naučno-tehničku saradnju dveju zemalja, održanog u Beogradu. Predstavnici dveju Vlada najavljuju nove zajedničke poslove.

U Protokol međudržavnog komiteta, 2013. godina upisana je kao jedna od najuspešnijih u saradnji Srbije i Rusije. Kopredsedavajući Komitetu ministri Milan Bačević i Aleksandar Novak ističu da je realizovano više finansisjko-privrednih poslova, ali najvažnije je kažu, što najveći projekat - gasovod "Južni tok" ide po planu.

"Iza svih privrednih i neprivrednih oblasti stoji mnogo projekata koji su dogovoreni ili su u fazi dogovaranja. Prosto rečeno, među nama u ovom trenutku nema otvorenih pitanja. Ne postoji ni jedno sporno pitanje", kaže Bačević.

Ruski ministar energetike ističe da je na Balkanu Srbija glavni strateški partner Rusiji. Obišao je nova postrojenja u pančevačkoj rafineriji. U naredne dve godine najavljuje i milijardu i po evra novih investicija u NIS.

"Početkom 2014. počeće modernizacija Rafinerije u Novi Sad. Biće izgrađeni kapaciteti za proizvodnju i preradu motornih ulja. A tu su i novi poslovi u pančevačkoj rafineriji", kaže ministar Aleksandar Novak.

Za rekostrukciju naše železnice kažu već je spremljen projekat. Rusi najavljuju i da će u naredne tri godine u poslove od privrede do obrazovanja, kulture i sporta u Srbiji investirati pet milijardi doplara.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво