Читај ми!

Odbor protiv gajenja i upotrebe GMO

Neophodno promeniti zakon koji se odnosi na GMO, jer nije dovoljno bezbedan za građane, zaključio Odbor za poljoprivredu. Novom regulativom biće zabranjeno gajenje GMO biljaka u Srbiji i neće biti dozvoljena upotreba GMO za ljudsku ishranu, rekao predsednik Odbora za poljoprivredu Aleksandar Senić.

Odbor za poljoprivredu Skupštine Srbije zaključio je da je neophodno promeniti postojeći zakon koji se odnosi na genetski modifikovane organizme (GMO), jer nije dovoljno bezbedan za građane.

"Novom regulativom biće zabranjeno gajenje GMO biljaka u Srbiji i neće biti dozvoljena upotreba GMO za ljudsku ishranu. Meso proizvedeno od životinja hranjenih GMO biljkama biće jasno označeno, tako da kupci neće biti u zabludi", rekao je novinarima nakon sednice u Čačku predsednik Odbora Aleksandar Senić.

Dodao je da svi članovi Odbora za poljoprivredu smatraju da treba zaštititi zdravlje građana i da podržavaju izmene Zakona u toj oblasti.

Odbor za poljoprivedu, vodoprivredu i šumarstvo Skupštine Srbije odražao je juče i danas sednicu u Čačku, a na dnevnom redu bila je pravna regulativa Evropske unije i Svetske trgovinske organizacije u oblasti uzgajanja i prometa GMO.

Poslanici su takođe razmatrali pitanja saradnje lokalne samouprave i Ministarstva poljoprivrede u unapređivanju stočarstva, proizvodnju sadnog materijala u voćarstvu i rešavanje problema navodnjavanja i protivgradne zaštite.

Sastanku je juče prisustvovao i ministar poljoprivrede Dragan Glamočić, koji je rekao novinarima da postojeći Zakon o GMO nije bezbedan za građane Srbije i da bi on trebalo da se menja.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво