Dinkić nezadovoljan predlogom koncesionara "Alpine-Por"

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić izjavio je da je koncesionar "Alpina - Por" dostavio predlog sporazumnog raskida ugovora o koncesiji za izgradnju autoputa Horgoš - Požega i izrazio nezadovoljstvo dostavljenim predlogom sporazuma.

Dinkić je, novinarima u Ministarstvu ekonomije, rekao je da će stručni timovi Vlade Srbije razmotriti predlog koncesionara i obećao da će u narednim danima javnost biti obaveštena o preduzetim konkretnim potezima.

Dinkić je ponovio da će Koridor 10, čiji je autoput Horgoš - Požega samo jedan deo, biti uglavnom finansiran iz budžeta i kredita iz inostranstva.

Tim povodom, Dinkić je najavio da će u trećoj nedelji septembra o finansiranju Koridora 10 razgovarati sa predstavnicima Svetske banke, Evropske banke za obnovu i razvoj i Evropskom investicionom bankom, koje su tri ključne institucije u EU i od kojih se očekuje oko milijardu evra kredita za izgradnju Koridora 10.

Dinkić je najavio da će se do kraja septembra znati celokupna finansijska konstrukcija za Koridor 10, čija je vrednost procenjena na oko 1.7 milijardi evra.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи