Otvorena deonica na Koridoru 10

Puštena u saobraćaj deonica Koridora 10 od granice sa Makedonijom do Levosoja kod Preševa. Direktor "Koridora Srbije" najavio otvaranje deonice Donji Neredovac - Srpska kuća u dužini od osam kilometara do kraja septembra.

Od jutros je za saobraćaj otvorena deonica južnog kraka Koridora 10 od granice sa Makedonijom do Levosoja, dužine 21 kilometar.

Na deonicama gde se i dalje radi ima suženja i preusmerivanja saobraćaja, ali nedaleko od isključenja za Preševo, zastoja nema. To nije bio slučaj do pre nedelju dana, ali je od jutros saobraćaj pušten i pravi je užitak voziti se novim delom Koridora 10, javlja dopisnik RTS-a.

Direktor "Koridora Srbije" Dmitar Đurović kaže da su radovi na deonici u dužini od 21,5 kilemetara od Levosoja do makedonske granice su završeni.

"Kao što smo obećali prilikom nedavne posete predsednika Skupštine Nebojše Stefanovića, saobraćaj teče nesmetano", kaže Đurović. 

Blizu Preševa će se do kraja godine naći jedna naplatna rampa. "Na ovoj deonici to će biti jedina naplatna rampa i očekujemo da narednih nekoliko meseci bude aktivirana i da država najzad počne da na toj deonici prihoduje", kaže Đurović.

Đurović je najavio otvaranje deonice Donji Neredovac - Srpska kuća u dužini od osam kilometara, punog profila auto-puta do kraja septembra.

"Na svim deonicama se izvode radovi punom parom. Danas imamo 621 radnika na terenu, 118 mašina i 88 kamiona", ističe Đurović.

Deonica od Grabovnice do granice sa Makedonijom trebalo bi da bude završena do kraja 2015. godine.

Prema Đurovićevim rečima, grčka Vlada nije promenila odluku da odustaje od finansiranja izgradnje deonice Koridora 10 od Srpske Kuće do Levosoja u opštini Bujanovac, u dužini od osam kilometara, zbog čega "Koridori Srbije" za izgradnju te deonice pokušavaju da nađu drugog investitora.  

Đurović je rekao da će delegacija Srbije, predvođena predsednikom Tomislavom Nikolićem, u Kini predstaviti projekat izgradnje deonice Srpska Kuća-Levosoje i da očekuje pozitivno rešenje.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво