Читај ми!

Emiraćani na Kopaoniku

Kompanija iz Emirata kupila je hotel "Jugobanke" na Kopaoniku za 1,5 miliona evra, potvrđeno RTS-u. Hotel je prodat neposrednom pogodbom jer na osnovu međudržavnog Sporazuma između UAE i Srbije nije neophodno raspisivanje tendera, navode u Direkciji za imovinu.

Vlada Srbije je hotel "Jugobanke" na Kopaoniku prodala kompaniji iz Ujedinjenih Arapskih Emirata Properti investment LLC za 1,5 miliona evra, potvrđeno je RTS-u u Direkciji za imovinu Srbije.

Direkcija je taj hotel prethodno otkupila od suvlasnika za 2,1 milion evra.

Odluka o prodaji hotela "Jugobanke" kompaniji iz Abu Dabija doneta je na osnovu Zaključka Vlade Srbije od 15. jula, a hotel je prodat neposrednom pogodbom.

Osnov za Zaključak vlade o prodaji odmarališta na Kopaoniku bio je Sporazum između Ujedinjenih Arapskih Emirata i Republike Srbije, potpisan 17. februara 2013. godine, a ratifikovan u Skupštini Srbije 15. marta.

Tim sporazumom, kako je saopštila Direkcija za imovinu, predviđeno je da saradnja dve zemlje obuhvata sticanje nepokretne imovine u državnom vlasništvu, kao i zajedničko ulaganje u projekte koji uključuju nepokretnu imovinu u državnom vlasništvu.

"Srbija se obavezala da će prodati određenu nepokretnu imovinu subjektima u UAE, ili će investirati zajedno sa njima, po pravilima i pod uslovima dogovorenim Sporazumom, što će biti regulisano posebnim kupoprodajnim ili drugim ugovorima", ističe su u saopštenju Direkcije.

Objašnjeno je da je međudržavnim sporazumom regulisano i da ugovori, sporazumi, programi i projekti neće biti predmet javnih nabavki, javnih tendera, javnog nadmetanja i sličnih procedura utvrđenih u skladu sa zakonodavstvom Srbije.

Direkciji za imovinu Srbije je hotel "Jugobanke" na Koponiku prodala Agencija za osiguranje depozita, koja je stečajni upravnik "Jugobanke".

Prodaja je obavljena neposrednom nagodom po ceni od 2,1 milion evra, što je 60 odsto manje od cene koju je procenio sudski veštak.

Prethodno je bilo pet pokušaja prodaje hotela Jugobanke na Kopaoniku, i to tri puta licitacijom i dva puta tenderom.

Suvlasnici tog hotela bili su "Jugobanka" iz Beograda, "Jugobanka" iz Kosovske Mitrovice, "Alfa banka", firma "Kop star" iz Beograda i "NLB banka" iz Beograda.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара