Читај ми!

Jeftinije i lakše sa "Er Srbijom"?

"Er Srbija" promeniće nivo cena i usluga avio prevoza. Sa novom flotom, koja manje troši i jeftinije se održava, takse će biti manje, što automatski znači i jeftinije karte. Novi avioni sa više putnika i linija smanjiće cene karata, ali ne na nivo "low cost" komanija, kažu stručnjaci.

Formiranje novog avioprevoznika "Er Srbije" izazvaće pomeranja cena i usluga avio prevoza u Srbiji. Novi avioni sa više putnika i linija usloviće da se cena aviokarata pomera na dole, ali ne i na granice koje mogu da imaju "low cost" komanije koje ostaju kao dopuna programa "Er Srbije", kažu stručnjaci.

Sa tri zamišljene rotacije na aerodromu Nikola Tesla, "Er Srbija" će u toku dana moći da putnike iz Srbije ali i iz okruženja odvede po prihvaljivim cenama u celu jugoistočnu Evropu.

Rano je pričati da li će cene pasti ili za neke destinacije biti veće, ali svi parametri govore da će takse sigurno biti manje sa novom flotom koja manje troši i gde je održavanje jeftinije. To bi automatski značilo i niže cene karata.

"Er Frans" više ne leti sa Surčina, svi letovi prema Pragu, Varšavi, Bukureštu, Budimpešti i Sofiji ili se gase ili u fazi gašenja, a većina avioprevoznika iz okruženja je na prodaju ili u fazi stečaja. To sve govori da će uz dobar menadžment "Er Srbija" imati mnogo putnika.

U međuvremnu "Jat ervejs" dostiže rekorde po popunjenosti aviona u sezoni.

"U glavnom delu sezone imamo 14 aviona, 15. avion leti po ugovoru `Aviogeneks`, tako da radimo u punom kapacitetu koliko je planirano u 2013. godini. U proseku imamo 7.000 putnika dnevno, za 12 dana avgusta imamo 76.000 putnika u redovnom i čarter saobraćaju", rekao je Velibor Vukasinović iz "Jat Ervejza".

Što se sadašnje situacije tiče, ako želite da letite imate veliku lepezu mogućnosti ali i cena. Niskobudžetne kompanije su i dalje najpovoljnije za evromediternske destinacije, a dolaskom "Etihada" promenila se situacija kada su u pitanju cene karata za prekomorske destinacije.

"Cene karata za Australiju i Novi Zeland su za 30 do 40 odsto jeftinije od kada je došao `Etihad`. Ono što se nadamo je da će `Er Srbija` imati takođe dobre cene za Evropu, ali u daljoj prespektivi i za Ameriku", kaže Igor Vranješević iz "Džambo travela".

Početkom rada "Er Srbije" najviše dobijaju turističke agencije. Zbog nedostatka aviona za čarter, zbog viskoh cena usluga, zbog veoma neredovnih letova Jat-a, do sada nisu mogli da kalkulišu sa cenom aranžmana unapred.

"Imamo sada problematičnu situaciju zbog starih aviona, na primer, jat koji prima 134 putnika sleće na Skijatos sa 119 putnika. Sa novom flotom taj kapacitet biće drugačiji i karta jeftnija", kaže Ljubiša Nešovanović iz turističke agencije "Robinson".

Stručnjaci iz avio industrije kažu da će početak rada "Er Srbije" doneti stabline i komercijalne uslove poslovanja za sve. Ti uslovi biće rasterećeni mnogih troškova koji sada postoje i koji su nepotrebni.

Za "Er Srbiju" biće manje takse, gorivo će biti jeftnije, biće jeftniji i prihvat i otprema aviona, a troškovi održavnja biće minimalni.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво