Novi lanser raketa iz Kruševca

IMK 14. oktobar iz Kruševca proizveo i montirao višecevni modularni lanser raketa kalibra 122 i 128 milimetara za potrebe Ministarstva odbrane. Lanser je savremeno oruđe u klasi sa najmodernijim svetskim rešenjima.

Za potrebe Ministarstva odbrane, preduzeće IMK 14. oktobar iz Kruševca proizveo je i montirao višecevni modularni lanser raketa LRSVM kalibra 122 i 128 milimetara.

Reč je o potpuno automatizovanom i sofisticiranom oruđu, koje je u klasi sa najmodernijim svetskim rešenjima i može predstavljati izvozni adut Srbije.

Lanser je proizveden u saradnji sa Vojno-tehničkim institutom, kao nosiocem razvoja projekta, i više srpskih preduzeća namenskih proizvoda.

Izvršni direktor za poslovni sistem 14. oktobra Dragiša Ivanović rekao je da se, pored  ovog, u fabrici završava i logističko vozilo namenjeno za punjenje raketnog lansera.

Prema njegovim rečima, Ministarstvo odbrane trebalo bi u sledećoj godini da naruči šest takvih vozila.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво