Читај ми!

"Pejpal" dostupan u Srbiji

Kompanija za plaćanje preko interneta "Pejpal" od danas radi i u Srbiji. U prvoj fazi kupovina i slanje novca u inostranstvo biće omogućeno samo fizičkim licima.

Jedan od najpoznatijih servisa za plaćanje preko interneta "Pejpal" konačno je dostupan i u Srbiji, u početku samo za fizička lica.

Registracijom na sajtu paypal.com, kupovina može da počne. Pomoću globalnog servisa za plaćanje na internetu, lakše i bezbednije, mogu se kupiti proizvodi iz svetskih prodavnica ili sa sajtova povezanih sa tim servisom.

"Ja sam koristio Pejpal pre jedno pet, šest godina. Ovaj sistem u suštini predstavlja sigurnost. Razlog zašto je toliko popularan je zbog toga što onim ljudima koji se boje da plaćaju karticama omogućuje da ne plaćaju karticama", objašnjava internet stručnjak i korisnik "Pejpala" Dragan Varagić.

Posle prvog prijavljivanja na "Pejpal" i ostavljanja podataka o kartici, svaki sledeći put nije potrebno ostavljati podatke. Na pošiljku koja nije vrednija od 3.000 evra, plaća se carina od 10 odsto, plus PDV od osam ili 20 odsto..

"Građani će imati direktne koristi zbog toga, što zbog pojačane konkurencije. Sigurno je da će domaći proizvođači biti prinuđeni da neke cene koriguju, jer će za istu vrstu robe ili usluga moći da se takmiče na globalnom tržištu", ističe ministar trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić.

Ljajić očekuje da će drugi efekat za privredu biti rast privredne aktvinosti, nakon što i druga faza "Pejpala" profunkcioniše.

Internet ekonomija je u porastu. Prema podacima Narodne banke Srbije, prošle godine, iz naše zemlje je preko inostranih sajtova obavljeno blizu milion transakcija vrednih oko 170 miliona evra. Privreda će još čekati na mogućnost da brže i jednostavnije posluje.

"Nadamo se da će vrlo brzo biti rešeni tehnički problemi u vezi plaćanja firmi. Jako nam znači što ćemo kao sav normalan svet moći da trgujemo na I-bej aukcijama. Prva ušteda je što ne morate da brinete mnogo o krađi identiteta, nemate nepotrebne transakcije i što možete do određenih iznosa da dobijete robu na kućnu adresu", kaže privrednica Olivera Jović.

Iz sedišta kompanije saopšteno je da su srećni što srpskim potrošačima mogu da ponude lako i jednostavno rešenje za kupovinu preko Interneta. "Pejpal" radi u 190 zemalja.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво