Читај ми!

SAD najvažnije tržište "Zastava oružja"

Izvoz sportskog i lovačkog oružja na tržište SAD je od velike važnosti za "Zastavu oružje", zbog renomea, kao i komercijalnog efekta, rekao je direktor te kompanije iz Kragujevca Rade Gromović.

Direktor "Zastava oružja" Rade Gromović izjavio je da je za tu fabriku izvoz na američko tržište od izuzetne važnosti, kako zbog renomea tako i komercijalnog efekta.

Gromović je gostujući na RTS-u rekao da američko tržište predstavlja 75 odsto ukupnog svetskog tržišta lovačkog i sportskog oružja i "ako niste prisutni na tom tržištu, kao i da ne postojite".

"Iz tog razloga je za naše kapacitete izuzetno važno da budemo na ovom tržištu i zbog renomea kao i komercijalnih elemenata, jer veće količine oružja možete da plasirate samo na ovo tržište", rekao je Gromović.

Navodeći da "Zastava oružje" iz Kragujevca izvozi proizvode i na druga tržišta u više od 40 zemalja, on je istakao da je američko najveće i kao takvo determiniše količine i komercijalne efekte.

Gromović je podsetio da je na nedavnom sajmu "Šot šou" u Las Vegasu fabrika imala zapažen nastup, na kom su prikazani poluautomatski karabini na bazi sistema "kalašnjikov", kao i malokalibarske puške i pištolji.

Prema njegovim rečima, ugovorene su velike količine za izvoz, što će stabilizovati poslovanje u preduzeće.

Uz kragujevačku fabriku, na tom sajmu proizvode je predstavilo 1.600 izlagača iz više od 100 zemalja.

Gromović je napomenuo da fabrika ove godine slavi 160 godina postojanja i rada.

"Ta tradicija se neguje i to se prenosi na kvalitet naših proizvoda. To je nešto što determiniše naše proizvode i pozicionira ih na svetskom tržištu kao izuzetno kvalitetne", kazao je on.

Gromović je dodao da fabrika ima dobru saradnju sa Vojskom Srbije i Vojnotehničkim institutom sa kojim je potpisan ugovor o razvoju novog topa NATO kalibru od 30 milimetara.

Prošle godine, kragujevački oružari su ostvarili izvoz od oko 25 miliona dolara, a fabrika je dodatno zaposlila 300 ljudi, među kojima 150 mladih kadrova.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво