Читај ми!

Sve više srpskih proizvoda u Rusiji

Izvoz poljoprivrednih proizvoda iz Srbije u Rusiju svake godine raste za 50 odsto, naglasio potpredsednik Narodne skupštine Srbije Nenad Popović u razgovoru sa ruskim ministrom poljoprivede Nikolajem Fjodorovim.

Potpredsednik Narodne skupštine Srbije i potpredsednik Demokratske stranke Srbije Nenad Popović istakao je, u razgovoru sa ruskim ministrom poljoprivede Nikolajem Fjodorovim, da izvoz poljoprivrednih proizvoda iz Srbije u Rusiju svake godine raste za 50 odsto, a voća čak za 100 odsto.

To pokazuje veliku tražnju ruskog tržišta za proizvodima iz Srbije, rekao je Popović, naglasivši da srpski poljoprivrednici treba još više da se orijentišu ka izvozu na rusko tržište, zbog olakšica koje im pruža bescarinski sporazum sa Rusijom, navodi se u današnjem saopštenju Ekonomskog saveta DSS-a.

Popović je, kao specijalni gost ministra Fjodorova, prisustvovao otvaranju Sajma poljoprivrede "Zlatna jesen 2012" u Moskvi, koji je jedan od najvećih u Evropi i njegovom otvaranju je prisustvovalo više od 40 državnih delegacija iz celog sveta.

Otvaranju Sajma prethodio je radni sastanak Popovića i Fjodorova, na kojem su razmatrane mogućnosti unapređenja saradnje Rusije i Srbije u oblasti poljoprivrede.

U okviru svojih međunarodnih aktivnosti u Rusiji, Popović se u Moskvi sastao i sa prvim potpredsednikom ruske Dume i visokim funkcionerom vladajuće partije "Jedinstvena Rusija" Andrejom Vorobjovim.

Ruski zvaničnik je izrazio uverenje da će ekonomski i politički odnosi dve zemlje biti još jači u budućnosti, potvrdivši još jednom principijelnu podršku Rusije politici očuvanja Kosova i Metohije u granicama Srbije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се