Читај ми!

Besplatne akcije "Telekoma"

Od prodaje "Telekoma", građani će dobiti besplatne akcije u vrednosti od oko 70 evra. Stručnjaci savetuju da se ne žuri sa prodajom akcija.

Ukoliko se ovih dana na Beogradskoj berzi pojavi prospekt za podelu besplatnih akcija "Telekoma", radnicima i bivšim zaposlenima te firme i svakom građaninu koji je punoletstvo stekao do 31. decembra 2007. godine sledi 31 akcija po nominalnoj ceni od 2,27 evra po akciji.

Zaposleni i bivši zaposleni dobiće 6,94 odsto besplatnih akcija, a građani 15 odsto od ukupno jedne milijarde akcija.

Iako će tržište određivati cenu, već prvih dana građani će pohitati na šaltere Pošte da prodaju svoj paket od 70-setak evra. Stručnjaci ipak savetuju da se ne žuri sa prodajom.

"Imajući u vidu da je 'Telekom' jedna od najkvalitetnijih srpskih kompanija, da ima trend rasta prihoda u zadnje tri godine, trend rasta dobiti takođe u poslednje tri godine, i ukoliko se taj trend nastavi u budućem periodu, te akcije će biti sasvim pristojne i treba ih čuvati", kaže broker Branislav Jorgić.

Prema njegovim rečima, treba dodati i mogućnost isplate dividende, s obzirom na te pozitivne rezultate poslovanja, pod uslovom da država kao većinski akcionar takvu odluku donese.

Da bi se akcije našle u prometu, neophodno je da budu prenete na vlasničke račune u Centralnom registru hartija od vrednosti, a građani će, kao i do sada, moći da ih prodaju davanjem naloga brokeru. Za to je potrebna lična karta i otvoren tekući račun.

Na osnovu Zakona o besplatnoj podeli akcija privatizovanih preduzeća, građani su dobili po pet akcija NIS-a, jednu akciju aerodroma "Nikola Tesla" i 1.700 dinara.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво