Читај ми!

Američka kola ponovo na ceni

Automobilska industrija u SAD u usponu, prošlog meseca prodato 1,2 miliona vozila. Bolja prodaja zahvaljujući ugrađivanju novih, ekoloških tehnologija u automobile.

Iako se američka ekonomija sporo oporavlja i daleko je od nekadašnjeg rasta, čini se da za tamošnju automobilsku industriju ipak nema zime. Od početka godine prodato je 13 i po miliona automobila, a samo prošlog meseca milion i dvesta hiljada.

 

Automobilska industrija u Detroitu zadovono trlja ruke, a moglo bi se reći da je kod Amerikanaca ponovo zavladao "ekonomski patriotizam".

Nekada su Amerikanci hrlili da kupuju jeftinije japanske automobile, a danas ipak radije novac daju za domaće četvorotočkaše.

Zbog fabrika uništenih u cunamiju, ponuda japanskih automobila daleko je manja, a i Amerikanci sve više proizvode automobile sa novim, ekološkim tehnologijama.

"Od leta raste prodaja automobila iz meseca u mesec", rekao je novinar Džeremi Anvel.

"Ugradili smo nove zelene tehnologije u naše automobile. To je dobra strana ove krize i proizvođači su ponovo na nogama", izjavio je Džejms Bel iz Dženeral motorsa.

I na sajmu automobila u Los Anđelesu trgovci ne kriju optimizam. Velika automobilska trojka iz Detroita - Ford, Krajsler i Dženeral Motors, očekuje da se trend rasta prodaje nastavi, mada priznaju da će proći još nekoliko godina da se automobilska industrija vrati na nivo pre recesije.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 15. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара