Читај ми!

Berluskoni u petak u Beogradu

Italijanski premijer Silvio Berluskoni predvodiće italijansku delegaciju na drugom samitu Srbija-Italija, koji će se u petak održati u Beogradu. Kako se očekuje, tokom samita će biti potpisano više sporazuma o saradnji.

Drugi samit Srbija-Italija biće održan u petak, 15. jula u Beogradu, a italijansku delegaciju predvodiće premijer Silvio Berluskoni, saopšteno je iz Vlade Srbije. Detalji posete ni sastav italijanske delegacije još nisu saopšteni, ni u Beogradu ni u Rimu.

Očekuje se da će tokom samita biti potpisano više sporazuma o saradnji, a Berluskoni bi u Beograd trebalo da dođe u pratnji više ministara i privrednika.

Prvi samit Italije i Srbije održan je u novembru 2009. u Rimu, kada je potpisana Deklaracija o strateškom partnerstvu dve zemlje koja predviđa podršku ubrzanju potpune integracije Srbije u EU, privilegovane bilateralne odnose i razmenu stručnjaka u svim sektorima.

Strateško partnerstvo predviđa i jačanje ekonomskih odnosa, uključujući ohrabrivanje italijanskih kompanija da iskoriste nove investicione mogućnosti u Srbiji i učestvuju u procesu privatizacije, kao i saradnja u više oblasti.

Drugi samit Italije i Srbije bio je najavljen za oktobar 2010. u Beogradu, ali je odložen u poslednjem trenutku, zbog zdravstvenih problema italijanskog premijera.

Kako je krajem maja prenela italijanska agencija Ansa, kao teme za drugi samit dve zemlje srpski predsednik Srbije Boris Tadić izdvojio je, pored ostalog, projekte izgradnje Koridora 10 i beogradskog metroa, kao i zainteresovanost Italije da ulaže u srpsku energetiku.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво