Nova radna mesta u "Gorenju" Valjevo

U fabrici "Gorenje" u Valjevu otvorena je nova proizvodna linija, zahvaljujući kojoj će posao dobiti 200 radnika. Vrednost investicije 400.000 evra.

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić i direktor "Gorenja" Valjevo Mirko Meža potpisali su u Valjevu aneks ugovora o dodeli sredstava za direktne investicije u iznosu od 400.000 evra, što će omogućiti da se do kraja godine zaposli 200 novih radnika na neodređeno vreme.

Aneks, koji je potpisan u fabrici "Gorenje" u Valjevu, nastavak je prethodno zaključenog ugovora prema kome je "Gorenju" islaćeno 340.000 evra za zapošljavanje 170 ljudi na neodređeno vreme, u okviru programa za podsticaj direktnih investicija koji administrira Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA).

Slovenačko "Gorenje" je, u oktobru 2006. godine, u Valjevu otvorilo novu fabriku frižidera i zamrzivača u koju je uloženo oko 20 miliona evra, sa kapacitetom od blizu milion rashladnih uređaja godišnje, uz angažovanje oko 1.000 radnika.

Fabrika u Valjevu izvozi oko 80 odsto proizvodnje, mahom na tržište Evropske unije.

Prošle godine, "Gorenje" je proizvelo blizu 440.000 aparata, od kojih je 80 odsto namenjeno izvozu, a od toga više od 50 odsto tržištu Evropske unije.

Grupa "Gorenje" je jedan od vodećih evropskih proizvođača i prodavaca bele tehnike sa tradicijom dužom od 60 godina, koja snabdeva korisnike kućnih uređaja u 70 zemalja širom sveta, navodi se u saopštenju SIEPA.

broj komentara 0 pošalji komentar