Читај ми!

Demanti o prodaji dela "Telekoma"

Vladina Radna grupa za prodaju dela akcija "Telekoma" demantovala je pisanja pojedinih medija da je 30 odsto akcija "Telekoma Srbija" prodato "Telekomu Austrija" za 840 miliona evra.

Spekulacije koje su se pojavile u medijima o tome da je 30 odsto "Telekoma Srbija" prodato "Telekomu Austrija" za 840 miliona evra apsolutno nisu tačne, saopštila je Radna grupa Vlade Srbije zadužena za prodaju dela akcija "Telekoma Srbija".

"Vlada Srbije i njena radna grupa za praćenje i koordinaciju u vezi sa prodajom dela akcija 'Telekoma Srbija' pravovremeno su javnost obaveštavale o svakom koraku koji je preduzet u procesu prodaje 31 odsto akcija 'Telekoma Srbija' čiji je vlasnik Republika Srbija i 20 odsto čiji je vlasnik grčka telekomunikaciona kompanije 'OTE'", navodi se u saopštenju koje je dostavljeno medijima.

Radna grupa poručuje da je minimalna utvrđena cena ispod koje se neće prodavati 51 odsto akcija "Telekoma Srbija" 1,4 milijardi evra.

"Podsećamo da je "Telekomu Austrija" na njihov zahtev, a u skladu sa uslovima iz tenederske dokumentacije, dat dodatni rok od 15 dana za poboljšanje ponude, koji ističe 3. maja, odnosno 4. maja, kada je prvi radni dan nakon prvomajskih praznika", navodi se u saopštenju.

Radna grupa poručuje da će, posle toga, Vlada Srbije razmotriti ponudu i obavestiti građane o konačnoj odluci o prodaji dela akcija "Telekoma".

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи