Predlozi za cenu hleba

U toku ove sedmice Ministarstvo poljoprivrede izaćiće sa konkretnim predlozima mera za cenu hleba, rekao ministar poljoprivrede i trgovine Dušan Petrović.

Ministar poljoprivrede i trgovine Dušan Petrović izjavio je da se razmatraju predlozi mera za cenu hleba. Trenutno se razgovara na tehničkom nivou, a u toku ove nedelje očekuju se konkretni rezultati.

Petrović je naglasio da Vlada sprema i druge mere kojima će regulisati poremećaje na tržištu osnovnih životnih namirnica i koje će vrlo brzo izneti u javnost kao jedan celoviti sistem.

On je dodao da je glavni zadatak Ministarstva poljoprivrede i trgovine da sve poremećaje na tržištu životnih namirnica svede na najmanju moguću meru, podsetivši da je prošle nedelje doneta odluka o zabrani izvoza pšenice i brašna iz Srbije na tri meseca.

"Proučavamo sve primedbe koje smo dobili na ovu meru i svaki legitiman interes a koji ne ugrožava interese građana Srbije biće zaštićen. Svako ko u ovoj zemlji živi i plaća porez je prva briga Vlade Srbije i ministarstva poljoprivrede i trgovine", istakao je Petrović.

Prema njegovim rečima, sve dok bude bila na snazi zabrana izvoza pšenice iz Srbije, neće moći da se realizuju ni ranije potpisani sporazumi o pozajmici pšenice.

"Razmatramo aspekte oko izvoza brašna po ranije potpisanim sporazumima, ali ne i pšenice. Videćemo da li je moguće da izađemo u susret našim mlinarima, ali i kupcima koje oni imaju u regionu", naveo je srpski ministar trgovine i poljoprivrede.

Vlada Srbije je 16. marta odlučila da na tri meseca zabrani izvoz pšenice i brašna, kako bi stabilizovala domaće tržište.

Izvoz pšenice iz Srbije premašio je 640.000 tona,a predviđen izvoz je bio pola miliona tona.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије