"Na medno te vodim mesto"

Ministar Slobodan Milosavljević poručio pčelarima da je jedan od najvažnijih zadataka da ubuduće još više podignu kvalitet svojih proizvoda i standardizuju med.

Na Beogradskom sajmu je otvoren Treći sajam pčelarstva, inovacija, meda i proizvoda od meda na kojem učestvuje 75 izlagača iz Srbije i inostranstva. 

Ministar trgovine Slobodan Milosavljević je istakao, otvarajući sajam, da je kvalitet sajma u tome, što pored izlagačkog, ima i edukativni karakter i poručio pčelarima da je jedan od najvažnijih zadataka da u ubuduće još više podignu kvalitet svojih proizvoda i standardizuju med.

Cilj je da što veće količine meda budu poslate na evropska i svetska tržišta, čime će proizvođači pomoći svoje budžete, ali i trgovinski bilans i ekonomiju Srbije, rekao je  Milosavljević.

On je obećao da će Ministarstvo trgovine nastaviti i završiti borbu protiv falsifikatora, da će iskoreniti nekvalitetan med sa domaćeg tržišta i iz prodavnica i dati punu podršku svim pčelarima koji vredno i pošteno rade i kvalitetom doprinose i brendiranju Srbije.

Milosavljević je poželeo pčelarima "da im sajam bude uspešan i da prodaju svoje proizvode, da im teče med, a da ima i mleka na tržištu Srbije".

Predstavnik organizatora sajma pčelarstva Rodoljub Živadinović kaže da se u Srbiji proizvodi med ekstra kvaliteta i sva proizvedena količina može da se izveze.

Predstavnici svetske organizacije pčelara "Apimondija" najavili su da će u 2012. godini u Beogradu biti održan Simpozijum pčelara koji treba da pomogne razvoju pčelarstva u Srbiji.

Na ovogodišnjem sajmu pčelarstva učestvuju pčelari praktičari i proizvođači opreme za pčelarstvo iz Srbije, Hrvatske, Belorusije, Makedonije, Slovenije, Crne Gore, Mađarske i Republike Srpske.

Slogan ovogodišnjeg Sajma pčelarstva koji se održava u hali 3 Beogradskog sajma je "Na medno te vodim mesto".

Sajam traje do 13. februara, a organizator ove izložbene i prodajne manifestacije je Savez pčelarskih organizacija Srbije. 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво