četvrtak, 18. dec 2014. | Izaberite pismo: Ћирилица 

Насловна > Vesti > Ekonomija > Veće premije za mleko

četvrtak, 02. dec 2010, 16:01 -> 22:32

Veće premije za mleko

Premije za mleko povećane na četiri dinara po litru, odlučila Vlada Srbije. Usvojene izmene Zakona o platnom prometu koje treba da obezbede veću finansijsku disciplinu.

Vlada Srbije donela je uredbu o povećanju premije koja se isplaćuje proizvođačima mleka sa 1,5 dinara na četiri dinara po litru.

vlada-527.jpg

Očekuje se da će to povećanje premije dovesti do obezbeđivanja dovoljnih količina mleka, kako za domaće tržište, tako i za izvoz, unaprediti proces proizvodnje i kvalitet proizvoda, saopšteno je posle sednice Vlade.

Poslednjih nekoliko meseci, u prodavnicima nema dovoljno mleka, jer su proizvođači smanjili isporuke, nezadovoljni otkupnom cenom i premijama koje dobijaju iz državne kase. Proivođači su tražili da se premija poveća na pet dinara po litru.

Vlada Srbije usvojila je i izmene i dopune Zakona o platnom prometu, koje treba da obezbede veću finansijsku disciplinu.

Predviđena je obaveza registra menica koji će voditi Narodna banka Srbije, a menice koje su u opticaju moraće da budu registrovane u roku od 120 dana od početka primene novih propisa i to će moći da učine i dužnici i poverioci.

Preduzećima koja na vreme ne izmiruju svoje obaveze biće istovremeno blokirani svi dinarski i devizni računi, a biće onemogućeno da dužnik otvori u drugoj banci novi račun. Izmenama Zakona o platnom prometu biće ukinuta obaveza pravnim licima da narednog dana uplate gotovinu na svoj račun, jer je za to predviđen rok od sedam dana.

Vlada je usvojila i Predlog zakona o psihoaktivnim kontrolisanim supstancama i Predlog zakona o potvrđivanju sporazuma između Vlade Srbije i Saveta ministara Bosne i Hercegovine o veterinarskoj saradnji.

1
komentari broj komentara 2 | cwpošalji komentar
(subota, 25. dec 2010, 22:05)
farmerka dragana c [neregistrovani]
opošalji odgovor

premija za mleko

Kolika kolicina mleka treba biti za premiju?

1
(subota, 04. dec 2010, 17:13)
stocar morave [neregistrovani]
opošalji odgovor

novost

Nije u pitanju kolika je premija nego kolika je otkupna cena mleka, spremni smo da proizvodimo daleko vise, ali cene mi da odredjujemo a ne vi gospodo ako neznate koliki je nas trud izvolte dodjite na selo pa se uverite dali je normalno da neko radi i da je u minisu.?

1
1