Izvođači odgovaraju Mrkonjiću

Direktor operative "Nibens grupe" Zoran Mihailović ocenio, kao neosnovane, primedbe Milutina Mrkonjića, da će oni koji ne budu poštovali zadate rokove gradnje biti kažnjeni. Ne postoje objektivni razlozi za kašnjenje, rekao ministar za infrastrukturu.

Primedbe ministra za infrostrukturu Milutina Mrkonjića, da će izvođači radova na Koridoru 10, ukoliko ne budu poštovali zadate rokove gradnje biti kažnjeni, nisu osnovane, rekao je direktor operative "Nibens grupe" Zoran Mihailović.

Mrkonjić je u subotu naveo da će "davati žute i crvene kartone", ukoliko utvrdi da neko od izvođača ne poštuje dogovorenu dinamiku radova i naglasio da se povuče onaj ko ne može da ispuni rok.

Mihailović je podsetio da se domaći konzorcijum obavezao da će projekat završiti za devet meseci i da je bilo kašnjenja u startu u vezi sa potpisivanjem ugovora.

Ističući da su radovi, umesto 1. marta počeli tek 1. maja ove godine, kao i da su tokom juna i jula padale obilne kiše, Mihailović je dodao da su "tražili produženje roka za 45 dana, na šta nadzorni organ nije odgovorio".

Prema njegovim rečima, to su sve objektivne okolnosti, ali izvođači mogu da pojačaju dinamiku izvođenja radova i odgovore na zahteve ministra.

Nema razloga za kašnjenje 

Ministar za infrastrukturu, je na sastanku sa predstavnicima izvođača radova na severnom kraku Koridora 10, ocenio da ne postoje objektivni razlozi za kašnjenje u izgradnji autoputa na tom putnom pravcu.

Mrkonjić je istakao da očekuje da će problemi biti rešeni i da će izvođači uspeti da ispoštuju planirani rok, odnosno da će autoput od Novog Sada do Horgoša i Kelebije biti izgrađen do 1. januara 2011. godine.

Radovi na izgradnji oko 110 kilometara autoputa na severnom kraku Koridora 10 zvanično su otvoreni 27. aprila, a vrednost posla iznosi 9,7 milijardi dinara.

Ministar je tokom obilaska radova na 83. kilometru puta od mađarske granice prema Novom Sadu naglasio da je Vlada Srbije ispunila svoje obaveze prema izvođačima - domaćem konzorcijumu koje predvodi "Nibens grupa", navodeći da su dobili novac i da im je omogućeno da rade.

Izgradnja oko 110 kilometara poluautoputa, odnosno leve trake autoputa na Koridoru 10, obuhvata deonicu od Horgoša do 28 kilometra od granice sa Mađarskom, zatim deonicu od 38 do 98 kilometra puta Horgoš-Novi Sad i deonicu između Kelebije i Subotice (24 kilometra).

Na izgradnji severnog kraka Koridora 10, od Novog Sada do Horgoša, prošle godine su završene deonice Bikovo - Žednik, od 28. do 38. kilometra i deonica Sirig - Novi Sad, od 98. do 108. kilometra.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се