Raskinut ugovor o prodaji "Prosvete"

Okončan ugovor o prodaji "Prosvete" sa preduzećem Medija II. Agencija za privatizaciju raskinula ugovor pošto kupac "Prosvete" nije isplatio drugu ratu za kupljeni kapital i nije ispunjavao obaveze prema radnicima preduzeća.

Agencija za privatizaciju raskinula je ugovor sa preduzećem Medija II o prodaji beogradskog izdavačkog preduzeća "Prosveta".

Zbog neispunjavanja ugovorenih obaveza, Agencija je u februaru ove godine, na zahtev zaposlenih koji su u stalnom štrajku, spovela vanrednu kontrolu u "Prosveti" i kupcu dala dodatni rok.

Kupac "Prosvete" nije isplatio drugu ratu za kupljeni kapital i nije ispunjavao obaveze prema radnicima preduzeća.

Potpredsednica štrajkačkog odbora Izdavačkog preduzeća "Prosveta" Ljubica Muhić Stjepanović izjavila je da od države očekuju da ispravi grešku kako "Prosveta" ne bi nestala.

Muhić Stjepanović je rekla da u "Prosveti" očekuju da država pozove predstavnike reprezentativnih sindikata u toj kući da, uz saglasnost lokalne samopurave, odnosno opštine Stari grad, predlože privremenog zastupnika akcijskog kapitala "Prosvete".

Tek kada on bude imenovan stiču se uslovi za pregovore o prekidu štrajka, precizirala je predsednica štrajkačkog odbora.

Muhić Stjepanović je rekla da će tražiti da štrajk bude plaćen jer "sama činjenica da je ugovor raskinut dokazuje da su bili u pravu i da je štrajk opravdan".

"Prosveta" je prodata na tenderu u junu prošle godine za 3,2 miliona evra, a novi vlasnik je bio obavezan da investira najmanje 200.000 evra u roku od dve godine, da u narednih deset godina zadrži namenu knjižare "Geca Kon" u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu kao i da ispuni  dodatne obaveze iz socijalnog programa.

Agencija za privatizaciju je nedavno sa preduzećem Medija II raskinula i ugovor o prodaji izdavačkog preduzeća "Rad".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво