Nove mere NBS za stabilizaciju kursa

Narodna banka Srbije prodala na međubankarskom deviznom tržištu 12 miliona evra, kako bi podstakla promet i obezbedila normalno funkcionisanje deviznog tržišta. Dinar jača treći dan zaredom.

Na međubankarskom deviznom tržištu, Narodna banka Srbije prodala je 12 miliona evra, da bi podstakla promet i obezbedila normalno funkcionisanje deviznog tržišta.

Indikativni kurs evra formiran u prepodnevnoj trgovini na međubankarskom deviznom tržištu, danas je bio 106,0039 dinara.

NBS je od početka godine prodala ukupno 1,755 milijardi evra, računajući i današnju intervenciju, da bi ublažila prekomernu dnevnu oscilaciju kursa i podstakla promet na deviznom tržištu.

Dinar je i danas, treći dan za redom, nastavio da jača prema evru i to za 19 para ili 0,18 odsto, tako da je zvanični srednji kurs 105,9266 dinara za jedan evro.

Dinar je ove godine bio najjači 4. januara, kada je zvanični srednji kurs evra bio 95,9679 dinara, a najslabiji 3. avgusta, kada je srednja vrednost prema evru iznosila 106,6367 dinara.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво