Bez odmrzavanja penzija i plata?

Rezultat pregovora sa MMF-om najverovatnije je da plate i penzije ostaju zamrznute, a umesto povećanja u oktobru i decembru, zaposleni i penzioneri dobiće po 5.000 dinara, saznaje RTS.

Delegacija MMF-a za dva dana odlazi iz Srbije. Ministar ekonomije Mlađan Dinkić očekuje da će pregovori o četvrtoj reviziji aranžmana biti uspešno završeni.

Kako saznaje RTS, rezultat pregovora najverovatnije je da plate i penzije ostaju zamrznute, a umesto povećanja u oktobru i decembru, zaposleni i penzioneri dobiće po 5.000 dinara.

Predlog našeg pregovaračkog tima, po kojem penzije ne bi trebalo da padnu ispod 60 odsto prosečne zarade, Međunarodni monetarni fond, po svoj prilici, neće prihvatiti, jer za to nema para, izjavio je za Politiku Rajko Kosanović, član Radne grupe za reformu penzijskog sistema, posle sastanka sa šefom misije MMF-a, Albertom Jegerom.

Ta zaštitna klauzula i usklađivanje rasta penzija po švajcarskoj formuli, sa rastom troškova života i rastom zarada, mogla bi da dođe na red za pregovore sa MMF-om, kada se ekonomska situacija u Srbiji stabilizuje.

Poruka sastanka je, kaže Kosanović, da Srbija mora da štedi ako misli da sadašnji i budući penzioneri dočekaju kakvu-takvu pristojnu starost i da posebno povede računa o kontroli naplate doprinosa za PIO.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи