Gužve za preregistraciju vozila

Uredba o carinjenju vozila sa stranim tablicama koje ne ispunjavaju ekološke standarde počela je da se primenjuje. Vlasnika takvih vozila u Srbiji ima oko 80.000. Carinski zakon o preregistraciji važi 90 dana.

Počela je da se primenjuje Uredba o carinjenju vozila sa stranim tablicama, koje ne ispunjavaju ekološke standarde.

 

Vlasnika takvih vozila u Srbiji ima oko 80.000, a pošto je rok tri meseca počele su da se stvaraju gužve na šalterima MUP-a.

Građani kažu da je postupak komplikovan i da zahteva mnogo vremena. Gužve na šalterima stvaraju ne samo vlasnici automobila sa stranim tablicama već i oni koji imaju vozila sa većom kubikažom, a žele da mesec dana ranije registruju vozila i izbegnu nove više takse koje se očekuju za nekoliko dana.

"U carini Beograd nema većih gužvi za preregistraciju vozila sa stranim tablicama. Najbitnije je da se na vreme pripremi sva potrebna dokumentacija", rekao je Vladan Nikolić inspektor carinarnica Beograd.

Potrebno je ovlašćenje za upravljanje i regulisanje ne starije od 1.01.2008. godine, saobraćajna dozvola original i fotokopija, lična karta original i fotokopija, izjava pod moralnom, materijalnom i krivičnom odgovornošću kao i da su dokumenta verodostojna. 

Nenad Nerić iz Udruženja građana sa SCG tablicama istakao je da je preregistracija uređena tako da daje velike mogućnosti za zloupotrebu jer svi mogu uz lažno ovlašćenje da ocarine vozilo.

Preporučuje se da se automobili ocarine u mestu stanovanja ako postoji carinarnica.

Carinski zakon o preregistraciji važi za sva vozila sa stranim tablicama 90 dana.

broj komentara 26 pošalji komentar
(utorak, 07. jul 2009, 21:19)
ivica [neregistrovani]

seat toledo

Hteo bih da ocarinim Seat toledo 2.0 16v 95.god
Auto je kod mene,koliko para to sve iznosi?

(subota, 27. jun 2009, 22:22)
anonymous [neregistrovani]

registracija na srpske tablice

pa ljudi platite 200 do 300 evra ovlascenje nekom spediteru ili agenciji i gotova stvar. Posle toga odvezete u carinarnicu i oni ocarine i uzmu vam 33 % od vrednosti vozila po nekom nemackom katalogu. Ja mislim da ima dobrih primeraka za uvoz i to svakako treba iskoristi.

(ponedeljak, 01. jun 2009, 22:14)
KS [neregistrovani]

registracija na srpske tablice

koliko ce me kostati da carinim golfa2...1,587
kubika,,,, 89god. i sta mi treba od dokumenata?

(sreda, 13. maj 2009, 13:30)
anonymous [neregistrovani]

Pomoc

Ja sam danas bio na Carinarnici Zrenjanin i tu ista prica,niko nece nista da kaze jer ni oni ne znaju sta treba da rade.Meni treba punomoc od svoje majke na koju se vodi auto i ona je Crnogorski drzavljanin, a auto vozim u Srbiji od 2003 na Crnogorske tablice !I po ovoj uredbi verovatno necu moci da prebacim auto jer nemam punomoc od nje i ne moze se overiti u sudu punomoc pre tog datuma jer je to krivicno delo falsifikovanja.
Ako neko zna kako da rasim problem neka mi se javi .

(sreda, 13. maj 2009, 12:55)
Dejan [neregistrovani]

Strana vozila

Mene samo zanima da li moze da se prevede strano vozilo (nemacko),staro 10 godina,koje nema ni euro 3. Molim za odgovor ako neko zna. Hvala...

(utorak, 12. maj 2009, 23:52)
anonymous [neregistrovani]

Ne treba odjava

Ne treba odjava za vozila sa CG tablicama. Provereno.

(utorak, 12. maj 2009, 23:49)
anonymous [neregistrovani]

Ne treba odjava

Za sve koji se raspituju oko registracije crnogoraca: NE TREBA ODJAVA. Idete kod špeditera, oni vam pogledaju vrednost auta na Internetu, odštampaju taj list, daju vam da potpišete par izjava da se slažete sa tom procenom vrednosti, kopija saobraćajne i lične karte, odjava ako niste vlasnik,predaju sve to carinskoj službi i u toku dana (u nekim gradovima se čeka nekoliko dana) dobijete dokumenta . Nakon toga idete u neki auto servis na tehnički pregled i oni vam tamo srede ostatak dokumentacije koja se predaje u SUP. Predate tablice (CG)Čekate par dana da dobijete saobraćajnu i to je to. Napomena: POTREBNO JE I OČITAVANJE BROJEVA MOTORA I ŠASIJE U NEKOM AUTO SERVISU (500 din).

(utorak, 12. maj 2009, 20:02)
anonymous [neregistrovani]

dosta vise

pa ti verovatno vozis neki koji ima euro 3 pa zato tako i kazes, a mi koji cekamo da sednemo u neki od tih ,,kako ti kazes krseva``....

(ponedeljak, 11. maj 2009, 18:18)
Dejan [neregistrovani]

Guzva za preregistraciju vozila

ja bih vas zamolio ako neko moze da mi odgovori na pitanje,puno bi mi znacilo,a pitanje je: Da li moji baba i deda koji su nemacki penzioneri i vratili su se ovde pre 6 godina mogu da preregistruju svoje vozilo na nase tablice? e,sad,najvise me zanima kakvo to ovlascenje treba,jer je moj deda vlasnik vozila 10 godina koliko je i vozilo staro,a vozilo je kupio u Nemackoj od auto kuce koja testira vozila,tako da je kupio testirano vozilo koje je preslo (tada) 4 000 km. dakle,kola su kupljena sa 4 000 km. i deda je vlasnik vozila,vratio se pre 6 godina da zivi ovde i hoce da prevede vozilo na nase table da nema obavezu da ide vise tamo zbog kola,da li to moze da se uradi sada i sta treba. To ovlascenje me malo buni...Hvala unapred na odgovoru

(subota, 09. maj 2009, 12:23)
anonymous [neregistrovani]

Гужве за пререгистрацију возила

Predao sam juce auto u Novom Sadu na carinu. Postupak je sledeci: Potrebna je saobracajna, licna karta i ovlascenje, te za sve ovo i kopije, kod njih se napisu dve izjave, i auto se ostavi 5 dana na carini, dok se izvrsi procena. Odjava iz CG nije potrebna.