Bez promena u monetarnoj politici

Novi guverner neće doneti promene u monetarnoj politici, rekao premijer Mirko Cvetković. Verujem da je dobro prepustiti tržištu da određuje kurs, naveo Cvetković.

Premijer Srbije Mirko Cvetković izjavio je da bi ime novog guvernera Narodne banke Srbije trebalo da bude poznato do kraja iduće nedelje, istakvši da to neće doneti promene u monetarnoj politici.

"Ne očekujem bilo kakve promene u Narodnoj banci. Generalno verujem da je prepuštanje tržištu da određuje kurs dobra politika", rekao je Cvetković.

Srpski premijer je odbacio navode da je odlazeći guverner NBS Radovan Jelašić ostavku podneo zbog pritisaka.

"Razgovarao sam sa guvernerom da bih čuo razloge za njegovu ostavku, da li je bilo nekakvih pritisaka, ali on mi je potvrdio u nekoliko navrata da je ostavku podneo iz ličnih razloga", rekao je Cvetković.

Premijer je rekao da je kada je budućnost srpske privrede u pitanju, posle šest meseci blagog rasta jasno da je Srbija izašla iz recesije i istakao da bi privredni rast u ovoj godini mogao biti veći od predviđenih dva odsto.

"U poslednjoj četvrtini prošle godine, možda i u poslednjih šest meseci, svedoci smo blagog rasta bruto nacionalnog proizvoda. Očekujemo da će za tekuću godinu privredni rast biti oko dva odsto", rekao je Cvetković, dodajući da je taj nivo dostižan i da će možda biti i prevaziđen.

Premijer Cvetković je rekao i da bi budžetski deficit u Srbiji mogao biti manji od četiri odsto bruto nacionalnog proizvoda, što je nivo obećan u pregovorima sa Međunarodnim monetarnim fondom.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво