Žitištu i Plandištu 80 miliona dinara

Ministarstvo za NIP pomaže najnerazvijenijim opštinama u Srbiji, a izgradnja infrastrukture u opštinama Plandište i Žitište biće finansirana sa oko 80 miliona dinara. Građanima se moraju obezbediti osnovni civilizacijski uslovi, kaže ministarka Verica Kalanović.

Ministarka za Nacionalni investicioni plan Verica Kalanović je tokom posete Plandištu i Žitištu sa lokalnim rukovodstvima dogovorila projekte u vrednosti od oko 80 miliona dinara koji će se finasirati u okviru programa NIP-a - Razvoj infrastrukture u 40 najnerazvijenijih opština u Republici Srbiji.

Na teritoriji obe opštine, iz NIP-a će ove godine biti izdvojen novac za realizaciju projekata izgradnje kanalizacionih mreža, saopštilo je resorno ministarstvo.

U Plandištu, u naselju Hajdučica biće izgrađena kanalizaciona mreža u dužini od pet kilometara, dok žitelji Žitišta očekuju da će iz Fonda za kapitalna ulaganja biti obezbeđena sredstva za sistem za prečišćavanje otpadnih voda, kako bi već u toku ove godine fekalna kanalizacija bila puštena u funkciju.

"Ministarstvo za NIP je pokrenulo ovaj Program zato što je nepohodno da građanima prvo obezbedimo najosnovnije civilizacijske uslove poput kanalizacije, vodovoda, puteva, mostova i škola. Odlučila sam da sa predstavnicima lokalnih samouprava zajedno utvrdimo projekte zasnovane na istinskim potrebama građana i da te projekte zajedno realizujemo", izjavila je ministarka Kalanović.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара