Referendum o rafineriji bez kvoruma

Nova sednica Skupštine opštine Smedereva, na kojoj je trebalo da se razmatra raspisivanje referenduma o gradnji rafinerije, zakazana za 25. mart, jer danas nije bilo kvoruma.

Sednica Skupštine opštine Smedereva, na kojoj je trebalo da se razmatra raspisivanje referenduma o gradnji rafinerije nije održana, jer nije bilo kvoruma. Naredna sednica zakazana je za 25. mart.

Opozicione strannke u Skuštini Smedereva SRS, DSS i sedam odbornika Koalicije za bolje Smederevo zatražile su 1. marta raspisivanje referenduma na kome bi građani trebalo da se izjasne da li su za gradnju rafinerije.

Međutim, u američkom konzorcijumu "Komiko oil", koji želi da gradi rafineriju, kažu da je to za njih pozitivan signal i čekaju da Vlada Srbije u četvrtak donese i odluku o izradi Plana prostornog planiranja posebne namene.

To je uslov da zakupe 115 hektara zemljišta u industrijskoj zoni Smedereva za gradnju rafinerije.

"Komiko" očekuje da će zemljište imati u zakupu već u junu, kada će, kažu, nastaviti pripremne radove da gradnja te investicije, vredne 250 miliona dolara, krene što pre.

"Komiko oil", ćerka firma kompanije "Komiko oversiz" registrovane u Holandiji, ponudila je 4,25 miliona dolara za zakup 115 hektara u industrijskoj zoni Smedereva, na kojima namerava da izgradi modernu rafineriju nafte.

broj komentara 0 pošalji komentar