Nove fabrike u Šapcu

Fabrike "Zorka Keramika" i "Zorka Opeka", članice austrijskog "Alas Holding-Asamer Group" u Šapcu, zvanično su puštene u rad nakon što je u modernizaciju proizvodnih pogona uloženo 14,5 miliona evra.

Članice austrijskog "Alas Holding-Asamer Group", fabrike "Zorka Keramika" i "Zorka Opeka",  zvanično su puštene u rad nakon što je u modernizaciju proizvodnih pogona uloženo 14,5 miliona evra.

U fabriku opeke u Donjem Crniljevu investirano 3,5 a u šabačku fabriku pločica 11 miliona evra. Ekonomska kriza nije sprečila realizaciju jedne od najvećih investicija u šabačkom i koceljevačkom kraju.

U adaptiranim pogonima i na automatizovanim linijama "Zorka Opeke" u Donjem Crniljevu proizvodiće se šest miliona klima blokova, novog proizvoda na srpskom tržištu.

Snadbevaće se i strano tržište 

Uz raznovrsniji program fasadne opeke snabdevaće ne samo domaće nego i tržište okolnih zemalja, Češke i Rusije. Jednom od najvećih investicija u posavotamnavi zadovoljni su i ulagači i koceljevačka opština koja je donirana sa 65.000 evra.

"Pokazali su se kao društveno odgovorna firma, uložili su u vodovod i kanalizaciju u Donjem Crniljevu a bez njihove pomoći ne bismo mogli da završimo sportsku halu u Koceljevi" rekao je predsednik te opštine Veroljub Matić.

Najsavremenija tehnologija 

Pored dve nove hale fabrika "Zorka Keramika" sada je opremljena sa najsavremenijom tehnologijom za izradu pločica. Dnevna proizvodnja sa 6.000 povećana je na 15.000 metara kvadratnih pločica savremenog dizajna. 

Pogoni u Šapcu jedini u regionu prave "kiselo otporne" keramičke pločice namenjene za opremanje prehrambene i hemijske industrije. Radi se u tri smene, a zaposleni potvrđuju da su plate redovne kao i isplata svih drugih obaveza, regresa, toplog obroka.

Austrijanci ne kriju da su sa ulaganjima počeli na vreme, pre ekonomske krize, jer tokom recesije sigurno ne bi rizikovali sa investicijama.

"Zadovoljni smo što smo ulagali u ove fabrike, to je dobro i za nas i za vas. Fabrika pločica je najveća u Srbiji, uložili smo na prava mesta" naglašava Manfred Asamer vlasnik austrijske "Asamer grupacije" koja je od dolaska u našu zemlju uložila 80 miliona evra.

Lokalna samouprava ističe dobru saradnju sa austrijsom kompanijom jer su preko njih  uspeli da kontaktiraju sa drugim potencijalnim investitorima zainteresovanim za ulaganja u šabačku privredu pre svega za gradnju međunarodne luke na Savi.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи