Sajam automobila u Beogradu

Sajam automobila “Delta đenerali BG kar šou” otvoren na Beogradskom sajmu. Predstavljeno 47 novih modela automobila. Učestvuje 370 izlagača, od kojih 180 iz inostranstva. Otvoren i sajam motocikala i bicikala “Moto fešn”.

Oko 180 inostranih i 190 domaćih izlagača učestvuje na Beogradskom sajmu automobila "Delta đenerali BG kar šou". Izloženo 47 novih modela automobila automobila. Najveća sajamska izložba automobila u Srbiji trajaće do 14. marta.

Sudeći po broju posetilaca u prvom danu, ali i po broju izlagača, sajam pokazuje da je tražnja za automobilima uprkos krizi dobra.

U trenutku kada u svetu prodaja automobila značajno opada, kada najveći svetski proizvođači povlače svoje automobile iz prodaje zbog grešaka u proizvodnji, pokazuje se da kupci u Srbiji nisu ravnodušni prema najvećoj izložbi autobomila na ovom prostoru. Treba napomenuti da je u Hrvatskoj zbog loše prodaje, otkazan sajam automobila. 

Uvoznici se nadaju da će prodati barem koliko i prošle godine, odnosno oko 43.000 automobila .

Sajam je otvorio Ministar trgovine i usluga Slobodan Milosavljević, naglasivši da "uprkos svetskoj ekonomskoj krizi imamo privilegiju da u Beogradu otvorimo sajam automobila".

Milosavljević se zahvalio izlagačima koji su, kako je rekao, uprkos teškom vremenu uspeli da obezbede budžete i najnovije svetske premijere prikažu ne samo za tržište Srbije, već i za ceo region gde slični sajmovi nisu mogli da se održe.

Ove godine će zajedno biti održani treći Sajam automobila pod  ovim nazivom i peti Međunarodni sajam motocikala i bicikala "Motofešn" i izložba prateće industrije i garažno servisne opreme.

Na sajmu motocikala biće izloženo 38 modela dvotočkaša. Među 47 novih modela automobila, naći će se "ševrolet spark", "kia venga", "citroen C5", "audi A4" i londonski taksi kompanije "London taksi Internešnal".

Predstavnici kompanije "Delta đenerali osiguranje" rekli su da će se i pored otežanog poslovanja i smanjenog obima prodaje, proizvođači, uvoznici i distributeri predstaviti punim kapacitetom i pokušati da u direktnom tržišnom nastupu realizuju konkretne poslovne aranžmane.

Popusti na sajmu iznose i do 40 odsto za vozila sa starog lagera.Ponuda Punta sa subvencionisanom kamatom i popustom od 1000 evra za stari automobil koji se reciklira, za približno 7.000 evra i dalje je skup u poređenju sa automobilima slične klase.

"Ciroen C3" , "ford fijesta", "hjundaji i 20", "švrolet spark", "opel korsa", "reno klio", "škoda fabija" i mnogi drugi,  koštaju isto koliko i "punto", a u nekim vrezijama u koliko se plaća u gotovini ovi automobili su jeftiniji od punta dizela.

Sajmovi će biti organizovani na čitavom raspoloživom izložbenom prostoru u halama: 1, 1a, 2, 3, 3a i 4, a radno vreme manifestacije je od od 10 do 20 časova.

Za ljubitelje četvorotočkaša i dvotočkaša priređena su brojna iznenađenja i posebna scenografija sa nizom zabavnih i takmičarskih sadržaja.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво