"Fijat" iznenađen interesovanjem za "punto"

U intervjuu za RTS, direktor "Fijata Srbija" Đovani di Filipis kaže da će italijanski prozivođač automobila do maja proizvesti 2.000 "punta". Ispunićemo obaveze iz ugovora, uverava Di Filipis.

Đovani di Filipis, direktor "Fijata Srbija", izjavio je za RTS da će taj italijanski prozivođač automobila do maja proizvesti 2.000 vozila "fijat punto". Postojao je plan je da "Fijat Srbija" godišnje proizvede 15.000 vozila. Di Filipis ističe da je taj plan već promenjen.

"Uspeh je veći nego što smo očekivali. Dolazi tim naših stručnjaka iz Italije da bi pomogli "Zastavi" da poveća proizvodnju".

"Pri tom, prozvodnja koja je predviđena za ovu godinu nije postignuta u poslednjih 20 godina. To je veliki izazov i mi smo spremni. Od jula ćemo imati i "punto" na dizel", najavljuje Di Filipis.

Prema njegovim rečima, "Fijat" ostaje pri svemu onome za šta se obavezao u pogledu investicija i novog modela.

Od 23. februara 2009. godine do danas, za "punto" se prijavilo 19.000 građana, a u nedelji za nama počelo je sklapanje probne serije od delova iz Italije.

"Bili smo iznenađeni tolikim interesovanjem za "punto". Nije bilo jednostavno predvideti toliki uspeh i to je neobično za srpsko tržište. Zadovoljni smo kako je prihvaćen naš brend i poverenjem kupaca u nas. Radimo na tome da povećamo mrežu naših dilera da bismo zadovoljili sve kupce", rekao je direktor "Fijata Srbija".

Direktor "Fijata Srbija" veruje da će se već u maju proizvesti dve hiljade vozila. "Radimo na tome da zadovoljimo sve mušterije. Posle ćemo videti kako će kupci reagovati".

"Punto" od srpskih delova

Di Filipis dodaje da će veoma brzo "punto" biti sklopljen od delova proizvedenih u Srbiji i dodaje da je zahvaljujući potražnji, većina proizvođača delova zainteresovana.

"Počeli smo u oktobru prošle godine i do sada smo mnogo uložili u opremu, u aktivnosti koje se tiču početka proizvodnje i rekonstrukcije fabrike", kaže Di Filipis.

"U toku je veliko spremanje fabrike, čišćenje i redizajn koji će biti spreman za novi model. Teško je reći koliko je to tačno novca. Mogu samo da potvrdim punu posvećenost "Fijata" prema Srbiji i našem projektu", rekao je Di Filipis za RTS.

Obaveza "Fijata" iz ugovora je da ove godine uloži 200 miliona evra.
Kako tvrdi Di Filipis, neće se promeniti ništa u odnosu na prvobitini plan. "Sada razmatramo kako se odvija situacija na tržištu da bi započeli ulaganje".

Uprvoj fazi proizvodnje biće uposleno hiljadu radnika. Broj može da se menja u zavisnosti od toga šta se dešava na tržištu. Ukoliko potražnja i dalje bude ovakva, više ljudi će biti uposleno.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи