Ruske investicije u Srbiji 580 miliona dolara

Investicije ruskih kompanija u srpsku privredu premašile su 580 miliona dolara, a sada je najbolji momenat za investiranje u Srbiju, rekao je potpredsednik Privredne komore Rusije Georgij Petrov na poslovnom forumu u Moskvi.

Ruske investicije u privredu Srbije premašile su 580 miliona dolara, saopštio je potpredsednik Privredne komore Rusije Georgij Petrov, govoreći na biznis forumu "Perspektive investicija u Srbiju. Objekti privatizacije."

Sada je najbolji momenat za investicije u srpsku privredu, naglasio je Petrov, a prenela je agencija Itar-Tass.

Prema rečima Petrova, privatizacija se sprovodi jednom, a sada postoji realna mogućnost da se postane vlasnik najpogodnijih srpskih preduzeća, što će omogućiti da se postavi baza za dugoročnu saradnju.

Predsednik Privredne komore Srbije Miloš Bugarin, čije je predstavništvo u Moskvi organizovalo forum, naveo je da je za poslednjih osam godina robna razmena između Rusije i Srbije porasla deset puta i iznosi četiri milijarde dolara.

Prema rečima Bugarina, između Beograda i Moskve uspostavljana je bliska saradnja u oblasti bankarstva.

Šef Privredne komore Srbije je rekao da je trenutno rusko bankarstvo predstavljeno u Srbiji preko Banke Moskve, a da se u perspektivi očekuje Gasprombanka, što će doprineti daljem razvoju ekonomskih odnosa između naših zemalja.

Srpski poslovni krugovi predstavili su na forumu potencijalnim ruskim investitorima konkretne projekte u industriji, energetici, poljoprivredi, turizmu, oblasti komunikacionih usluga u okviru planirane privatizacije, navela je ruska državna agencija.

Učesnike skupa, koji se održava pod pokroviteljstvom ruske privredne komore, pozdravila je i ambasadorka Srbije u Rusiji Jelica Kurjak.

Prezentaciju o perspektivama investicija u Srbiji održali su predstavnici kompanije Balkan kapital partners i Hipo alpe adria banke.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво