Fijat ne menja plan za Srbiju

Od ponedeljka 48.000 radnika Fijata na prinudnom odmoru. U Zastavi čuvaju staru opremu dok ne stignu sve garancije iz Italije. RTS-u potvrđeno da saradnja Fijata i Zastave ostaje po dogovoru.

Iako je najvljeno da Fijat prekida proizvodnju i traži pomoć države, plan o proizvodnji automobila u Srbiji se neće menjati. Tu informciju potvrdio je za RTS šef odeljenja za strane medije grupe Fijat Gualerbo Ranijeri.

Inače, fabrička oprema na kojoj su se proizvodila vozila jugo, florida i Zastava 101 biće sačuvana i neće se prodavati u "staro grvožđe".

Predsednik Samostalnog sindikata fabrike automobila Zoran Mihajlović rekao je da je Sindikat tražio da se ta oprema ne prodaje sve dok Fijat ne da kompletne garancije i isplati predviđenih 200 miliona evra.

"Od Agencije za privatizaciju i vlade dobili smo saglasnost da oprema ostane u Kragujevcu", rekao je Mihajlović.

Deo opreme biće premešten u dve hale u krugu fabrike Zastava, a deo u fabriku "Rezervni delovi".

"Znamo da je 2009. godine krizna i za svetske automobilske gigante, pa zato moramo da budemo pripremljeni i za lošu varijantu", rekao je Mihajlović. 

Kragujevačka fabrika automobila od Fijata do sada nije dobila nikakvu naznaku koja bi mogla da ukaže na usporavanje realizacije sporazuma između Vlade Srbije i torinske fabrike, izjavio je Tanjugu direktor Grupe "Zastava vozila" Zoran Radojević.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво