Poskupljuju grejanje i prevoz u Beogradu

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas rekao da će grejanje i prevoz u Beogradu poskupeteti, jer je to prihvaćeno paketom MMF-a. Gradonačelnik najavio i moguće povećanje cene vode.

Gradonačelnik Beograda je precizirao da će "Vlada će reći šta i kada će da poskupi, a najavljena poskupljenja će se sigirno desiti, jer je to prihvaćeno paketom MMF-a".

"Poskupljenje cena vode se proverava, a grejanje i gradski prevoz će poskupeti", rekao je Đilas gostujući na RTS-u.

Gradonačelnik je istakao da će najmanje poskupeti prevoz za đake, studente i penzionere i dodao da će grad nastaviti da subvencioniše naplatu vrtića, grejanja i gradskog prevoza. Te subvencije iznose 20 odsto ukupnog budžeta grada.

Đilas je ocenio da će u Beogradu pod uticajem finansijske krize biti problema sa investicijama, ali da se ta kriza neće odraziti u velikoj meri.

Gradonačelnik je najavio razvoj beogradskih opština koje su zapuštene i naveo da se uveliko radi na projektu mosta između Zemuna i Borče.

"Uvođenjem novih informacionih sistema smanjivaće se broj zaposlenih u gradskoj upravi, ali će se stvarati uslovi da ljudi dobrovoljno odlaze", rekao je Đilas.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се