Račun za gas iz dva dela

Odluka o poskupljenju gasa neće biti promenjena, a građani Srbije koji se greju na gas plaćaće račune iz dva dela da bi lakše izmirili obaveze, saopštilo je danas Ministarstvo rudarstva i energetike.

Građani će 70 odsto računa za utrošeni gas, odnosno 23,8 dinara po kubnom metru plaćati odmah, a ostatak, odnosno 10,21 dinar po kubnom metru plaćaće se šest meseci kasnije, prema dogovoru Ministarstva energetike i Srbijagasa.

To znači da će se drugi deo računa za oktobar izmirivati u maju 2009. godine, a drugi deo računa za novembar u junu 2009. godine, navodi se u saopštenju.

Dogovor je postignut "radi zaštite domaćinstava, na koje se primena tarifnog sistema najizraženije odrazila" i u svetlu dešavanja poslednjih dana, nakon stupanja na snagu Rešenja o davanju saglasnosti na odluku o utvrđivanju cene prirodnog gasa za tarifne kupce", navodi se u saopštenju.

Javno preduzeće Srbijagas povećalo je 15. oktobra cenu gasa koji isporučuje domaćinstvima u Srbiji za 60 odsto i kubni metar gasa sada košta 34,01 dinar, a odluka je izazvala negativne reakcije javnosti i raspravu u skupštini.

Navedeno je da je poskupljenje gasa posledica značajnog porasta cene energenata na svetskom tržištu, transportnih troškova kroz Mađarsku i promene kursa dolara.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво