Produžen rok za plaćanje računa za struju do 28. u mesecu

Vršilac dužnosti generalnog direktora Elektroprivrede Srbije Milorad Grčić rekao je da je EPS produžio rok za ostvarivanje popusta za plaćanje računa za struju sa 25. na 28. u mesecu. Odluka važi od ovog meseca, a time će se, kaže, smanjiti gužve, jer penzioneri koji najredovnije plaćaju, drugi deo penzije primaju 25. u mesecu. Popust za redovno plaćanje je pet odsto.

Milorad Grčić je izjavio da će gužve na šalterima ubuduće biti manje, jer je rok za ostvarenje popusta od pet odsto za izmirenje računa za električnu energiju produžen do 28. u mesecu.

Grčić je rekao da je uočeno je da su gužve ispred mesta gde građani plaćaju struju velike posebno 25. u mesecu, datuma koji je do nedavno bio rok za ostvarenje popusta.

"Do sada je EPS davao popust do 25. u mesecu, a penzioner su svoja primanja dobijali do tog istog datuma. Zato se dešavalo da u istom danu pokušaju i da izmire račun, da bi ostvarili popust, pa su se stvarale gužve", rekao je Grčić.

Grčić je istakao da su građani za to javno preduzeće najbitnija i najbrojnika kategorija kupaca, kao i da oni u najvećem procentu na vreme izmiruju račune.

"Zato sam inicirao da ovaj rok pomerimo na 28. u mesecu, kako bi imali tri dana vremena da izmire obaveze i istovremeno ostvare popust od pet odsto, a Nadzorni odbor EPS-a je to prihvatio", rekao je Grčić.

Nov rok će važiti od martovskih računa, koji će na kućne adrese domaćinstava stići u aprilu.

Grčić je dodao da je procenat naplate električne energije kada je reč o građanima 96 odsto, dok je naplativost kod privrede oko 90 odsto.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара