Čepurin: Za nekoliko dana odluka o uvozu "Fijatovih" automobila u Rusiju

Savet Evroazijske ekonomske komisije trebalo bi da u narednih nekoliko dana odlučuje o bescarinskom uvozu "Fijatovih" automobila proizvedenih u Srbiji na tržište Rusije, rekao je danas ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin.

Čepurin je novinarima na izložbi ruske privrede u Beogradu kazao da su napravljeni dobri pomaci u pregovorima o izvozu automobila iz Srbije na tržište Evroazijske ekonomske unije.

Zvaničnici Srbije su nekoliko puta od ruskih vlasti tražili odobrenje bescarinskog uvoza 10.000 vozila prozvedenih u fabrici u Kragujevcu, koja je zajedničko vlasništvo italijanskog "Fijata" i Vlade Srbije.

Do sada je Kazahstan imao rezervu prema uvozu vozila iz Srbije u Evroazijsku uniju, u kojoj su, pored te zemlje, Rusija, Jermenija, Belorusija, Kazahstan i Kirgistan.

broj komentara 4 pošalji komentar
(sreda, 16. mar 2016, 22:07)
tile [neregistrovani]

...

za sve Velike znalce neka vide da li je i koliko Fijat srpski auto, jer da nije srpski auto nebi ni mogao da bude izvezen u Rusiju bez poreza jer ugovor Srbije i Rusije o bescarinskom izvozu podrazumeva da se minimum 73% od proizvoda mora proizvesti u nasoj zemlji da bi mogao po tim uslovima biti izvezen u Rusiju. i u USA je auto marke Fiat 500l oznacen kao auto Made in Serbia...Samo mislim da u ovom slucaju je nesto drugo vazno, a to je koliko se prica o tim automobilima, tj, koliko Rusi nama obecavaju da ce to moci i evo do dana danasnjeg nista.... to po meni sve pokazuje da se na kraju sve svodi na interes, tj pomazem ti i uz tebe sam dok imam interesa a drugo lako cemo!!!

(sreda, 16. mar 2016, 18:32)
anonymous [neregistrovani]

@iskreno se nadam ,odgovor

vas komentar pokazuje da se premalo razumete u ekonomiju.

(sreda, 16. mar 2016, 17:21)
anonymous [neregistrovani]

Pa nema

Tacno je da nemamo domacu privredu,ali me vise cudi zasto nasi "ginu" za FIAT i da mu omoguce izvoz. PDV nije neka zarada kad je u pitanju ova fabrika. Ili je doslo dotle da nam i taj PDV toliko znaci ?

(sreda, 16. mar 2016, 16:56)
Lazar [neregistrovani]

Iskreno se nadam

Iskreno se nadam da do toga nece doci iz prostog razloga,Fijat nije Srpski proizvod niti ce ikada biti.Nasa je samo jeftina radna snaga,bolje bi bilo da se lobiraju domaci proizvodi jer medju prvih petnaest izvoznika iz Srbiji nema ni jedne Srpske firme sto znaci da je stuacija domace privrede i poljoprivredne alarmantna tj crna da crnja ne moze biti.Kakva jke buducnost zemlje koja nema svoju privredu..... ja mislim da je nema a vi presudite sami.