Proširenje saradnje Srbije i Turske u oblasti poljoprivrede

Ministarka poljoprivrede Snežana Bogosavljević Bošković razgovarala je sa ambasadorom Turske u Srbiji Mehmetom Kemalom Bozajom o proširenju saradnje dve zemlje u oblasti poljoprivrede, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine.

Tokom razgovora Snežane Bogosavljević Bošković i Mehmeta Kemala Bozaja najavljena je mogućnost pokretanja novog projekta, izgradnje regionalnog distributivnog centra u Srbiji, koji bi bio glavni distributivni centar za voće, ne samo za tržište Srbije već i za širi region.

Dodaje se da je razgovarano i o mogućnosti učešća Srbije na Međunarodnoj izložbi hortikulture "Ekspo 2016 Antalija" koja će biti održana od 23. aprila do 30. oktobra 2016.

"Turska je iskazala zadovoljstvo zainteresovanošću Srbije za učešće na toj manifestaciji. Srbiji bi bila pružena maksimalna pomoć prilikom predstavljanja na izložbi koja je jedinstvena platforma za plasiranje tradicionalnih proizvoda hortikulture, poljoprivrede, biznisa, etno-turizma i tradicionalnih zanata", navodi se u saopštenju.

broj komentara 0 pošalji komentar