Prekinut štrajk glađu u FAP-u

Sedamnaest radnika FAP-a je nešto posle 18 časova prekinulo štrajk glađu, saznaje RTS. Prethodno je posle razgovora u Ministarstvu privrede postignut dogovor sa predstavnicima radnika FAP-a da se štrajk zamrzne.

Ministarstvo privrede saopštilo je da je postignuta saglasnost oko smene rukovodstva, mogućnosti za ostvarivanje socijalnih programa i povezivanje radnog staža.

Navodi se i da su dogovoreni dalji koraci i dinamika kojom će se tražiti rešenje za FAP i utvrđeno je da to preduzeće neće otići u stečaj do konačnog rešenja njegovog statusa.

Sutra bi trebalo da bude isplaćena prva od devet zaostalih zarada.

Vlada je obećala da će u narednih sedam dana postaviti novo rukovodstvo koje će biti odgovorno za sprovođenje dogovora čije detalje neće da otkriju.

Protiv odgovornih za lošu situaciju u FAP-u biće pokrenuti krivični postupci, kaže Miroslav Mršević, predstavnik štrajkača.

Ministar privrede Željko Sertić rekao je Tanjugu da su su razgovori teški i da se sastanci ponavljaju jer su ljudi nepoverljivi, ali da je stav i vlade i resornog ministarstva da će uraditi sve da ta fabraika i zaposleni opstanu i posle 31. maja.

broj komentara 1 pošalji komentar
(četvrtak, 03. mar 2016, 14:57)
anonymous [neregistrovani]

Odgovornost

Hoćeli odgovrati i oni koji su imenovali, (predlžili) to to rukovodstvo. Po stoti put ista priča.