Vikli tribjun: "Tenis" investira u Srbiju, dok u Nemačkoj pada cena mesa

Britanski poslovni list Vikli tribjun objavio je tekst o razgovorima Klemensa Tenisa, prvog čoveka nemačke kompanije "Tenis", sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem, u kojem se navodi da se o investicijima te kompanije u Srbiji razgovara u momentu kada značajno padaju cene mesa u Nemačkoj i drugim evropskim zemljama.

U tekstu naslovljenom "Višak, kakav višak?" navodi se da je u nedelji u kojoj je Nemačka snizila cene proizvođačima za sedam evrocenti, jedan od najvećih nemačkih prerađivača najavio investicije u proizvodnju u Srbiji, sa ciljem da dostigne četiri miliona svinja godišnje, prenosi portal Agrosmart.

"Nadajmo se da 'Tenisovo' poslovanje uliva poverenje da će potražnja za izvozom svinja proizvedenih u Evropi porasti značajno, a ne da će preseliti deo poslovanja u zemlju u kojoj su manji troškovi", piše u tekstu.

Vikli tribjun je naveo da je deset farmi u fazi planiranja i da bi se još toliko moglo izgraditi, a pretpostavka je da će lokalni proizvođači takođe biti uključeni, što verovatno znači da će ove nove jedinice uzgajati prasiće koji će biti plasirani u ugovorenu proizvodnju.

Britanski list istakao je da je u Nemačkoj prošle nedelje cena polutki pala za sedam evrocenti te da je celo tržište krenulo "naniže".

broj komentara 4 pošalji komentar
(petak, 04. mar 2016, 10:43)
Веселин [neregistrovani]

Прерада

Британце брине да ли ће Немац преселити део пословања у земљу у којој су мањи трошкови, а мене брине хоће ли и све коже са 4 мил. свиња отићи у прерађевине или ће можда неко отворити Погон за Прераду КОЖЕ?

(četvrtak, 03. mar 2016, 11:21)
Drinski [neregistrovani]

Ističe vreme...

Jasno je da će potražnja za izvozom svinja proizvedenih u Evropi značajno porasti, jedino ako se sankcije Rusiji ukinu pre nego što se oni organizuju i sve sami proizvedu!!!

(četvrtak, 03. mar 2016, 09:03)
goran [neregistrovani]

meso i meso

Koliko je potrebno biti nesposoban i prepustiti tržište strancima? Izgleda, da je u Srbiji proizvodnja i prerada bilo čega moguća samo ako stranci vode posao. I, kada stranci dođu, opet ne valja jer treba da se radi. Vi ste jedan mnogo čudan narod i definitivno niste sposobni da sami upravljate. 

(četvrtak, 03. mar 2016, 02:16)
anonymous [neregistrovani]

Ma taman posla

Covek dolazi u Srbiju kao filantropista a ne sto je radna snaga jeftina pa ce moci ostvariti jos veci profit plasirajuci jeftino (i oplemenjeno!) meso u Evropu...i za dobrobit Srbije..